Wie gaat er zaterdag aan de haal met de Zeeuws Kampioenstitel?

Algemeen

20160509-1 Affiche X-Treme ATB Zomercup 2016WEMELDINGE – Op zaterdag 14 mei organiseert Wielercomité Teamwerk Wemeldinge het Open Zeeuws kampioenschap Mountainbike 2016. Tijdens deze 3e wedstrijd van de X-Treme ATB Zomercup wordt in 7 categorieën gestreden om Zeeuwse kampioenstitel. De wedstrijd staat open voor iedereen, maar alleen inwoners van Zeeland óf leden van een Zeeuwse wielerverenging mogen zich een jaar lang winnaar van het Open Zeeuws Kampioenschap noemen.

 

 

 

De jongste jeugdcategorieën starten om 12.30 uur op het parcours in het Wemeldingse bos. De beide eerste wedstrijden in de competitie zijn gewonnen door Maike Tazalaar en Nina Houmes. Zal het hen lukken om ook deze wedstrijd weer te winnen?

In categorie  4 – 7 hebben we al 17 startnummers uitgegeven tijdens de eerste 2 wedstrijden, we hopen dat jullie er allemaal zijn zaterdag om er een spannende wedstrijd van te maken. Job Blankenstijn won de wedstrijd in Kruiningen en Dies Moelker won 2 weken geleden in Wolphaartsdijk, maar ook Tom Houmes is aan een sterke serie wedstrijden bezig.
 
Bij de nieuwelingen gaat de strijd de laatste 2 seizoenen steevast tussen Jarmo Visser en Koen Reijnhout. Ook nu verwachten we weer een spannende wedstrijd tussen deze jonge mannen.
 
Bij de vrouwen is Simone Cornelisse bijna onverslaanbaar in de Zeeuwse wedstrijden, wie kan haar verslaan in deze kampioenswedstrijd? We hopen op een mooi startveld voor de dames as. zaterdag. Er zijn best veel Zeeuwse vrouwen die mountainbiken, maar we treffen ze zelden allemaal op één wedstrijd. Het zou mooi zijn als we er zoveel mogelijk aan de start zouden zien in Wemeldinge.
 
De A-categorie start op 14.00 uur. Hier hebben de we eerste 2 wedstrijden van de competitie spannende races gezien met de mannen van het Beebikes Nutswerk team in de hoofdrol. Edzard van Ewijk won de eerste wedstrijd in Wemeldinge, maar is jammer genoeg uitgevallen tijdens de wedstrijd in Wolphaartsdijk. Dick van den Berg is de leider in het tussenklassement en mag als eerste opstellen. Daniël Paardekoper, Zeeuws kampioen van 2015 is een belangrijke concurrent van deze teamleden, net als Erik Boer die de wedstrijd in Wolphaartsdijk wist te winnen. Lokale outsiders zijn Jacob de Roo en Pim van de Swaluw.
 
Bij de veteranen heeft Dirk Verstraate de beste papieren om Zeeuws kampioen te worden. Hij is de enige Zeeuw in de top-vier van het klassement van de zomercup en won verleden jaar de wedstrijd in Wemeldinge en het Zeeuws kampioenschap in Westkapelle. Zijn naaste Zeeuwse belagers zijn Jacco Schrijver en plaatselijke favoriet Jan Minnaard. Zal Jan Minnaard profiteren van het thuisvoordeel en parcourskennis? Traditioneel doen er ook een flink aantal Belgische rijders mee in deze categorie, die strijden uiteraard ook mee om de dagzege, maar niet om de Zeeuwse titel.
 
De wedstrijdjury is in handen van TMZ. Inschrijven kan vanaf ca. 11.30 uur aan het parcours in het Wemeldingse bos.