Wethouder Jo-Annes de Bat opent nieuw MTB Goes

Algemeen

GOES – Zaterdagmiddag heeft wethouder sport van de gemeente Goes, Jo-Annes de Bat, het nieuwe mountainbikeparcours aan het Geldelozepad officieel geopend. Onder toezicht van ruim aanwezige belangstellenden verrichtte hij met lef en zonder vrees de openingshandeling.

210010

Wethouder Jo-Annes de Bat temidden van de X-Treme jeugd. FOTO MONIQUE MINNAARD

De openingsfestiviteiten vingen aan met de ontvangst van een groot aantal genodigden en andere belangstellenden onder het genot van een, door Fitland verzorgd drankje en een lekkernij. In een korte toespraak roemde de wethouder de samenwerking tussen gemeente, ATB Team X-Treme en het CIOS in de totstandkoming van het nieuwe parcours.

Daarna was het de beurt aan Carin Biesterbosch, directeur CIOS Goes-Breda, die meldde dat het parcours een zéér welkome voorziening is voor de buitensport studenten van het CIOS.
Voorzitter Patrick Vader van ATB Team X-Treme liet eveneens weten zéér blij te zijn met de realisatie van dit parcours. Na jarenlang gedoogd te zijn aan de rand van het Goese meer is er nu een officiële plek voor de mountainbikers om te trainen. Hij waarschuwde echter ook voor het in acht nemen van de veiligheidsregels. “Het is een openbaar parcours, eigendom van de gemeente en we zullen dan ook snel met alle gebruikers in overleg moeten gaan om het parcours veilig en schoon te houden zodat we er met z’n allen lang plezier aan kunnen beleven”, aldus Vader.

Vervolgens stapte de wethouder op een mountainbike om onder luid gejuich en met hoge snelheid een papieren poort aan flarden te rijden waarmee het parcours officieel in gebruik genomen werd.

Terwijl de aanwezigen in zomerse temperaturen op het gelegenheidsterras enige verkoeling zochten gingen de jeugdige X-Treme leden direct aan de bak in een demonstratie estafettewedstrijdje. Hierna was het de beurt aan de andere aanwezigen om het nieuwe parcours te proberen tijdens, door CIOS studenten, verzorgde clinics.