Weer of geen weer altijd Mountainbike weer

Algemeen

KRUININGEN – DEN INKEL – Regen, modder een koude wind en amper 8 graden op de thermometer. Dit waren de ingrediënten in de eerste wedstrijd van de 21e editie van de “X-Treme ATB Zomercup”. Toch deerde dit de 73 deelnemers niet om met elkaar ten strijde te treken in het Den Inkel bos te Kruiningen.


 

Enthousiast werd er gereden op het modderige en gladde parcours. In de 1e wedstrijd stonden 22 dappere bikers en bikesters van 6 tot 10 jaar klaar voor hun ronden door het bos. Verdeeld over 2 categorieën streden zij om de eer, waarbij Tijl Haverbeke in Categorie tot 8 jaar en Sam Mullaert in Categorie 9-10 jaar de bloemen in ontvangst mochten nemen als snelsten van hun categorie.

 

In de volgende groep werd het parcours wat aangepast en kwam er een extra lus bij. Er stonden 17 renners aan het vertrek. Waarbij ieder op het top van eigen kunnen hun weg over het parcours wisten te banen. De overwinningen waren voor “de Senna’s”, Senna Remijn Categorie 11-12 jaar en Senna van Iwaarden Categorie 13-14 jaar. Zij konden hun moeders met een bloemetje verblijden. Dit zal ter compensatie voor de modderige kleding goed ontvangen zijn.

 

Om 19.30 uur mochten alle overige categorieën van start alle renners van 15 jaar en ouder en de dames. Vanaf de start ging Michiel van Echelpoel bij de 17+ er vandoor en stond zijn voorsprong niet meer af. Bij het laatste streepje daglicht kwam hij als eerste over de finish. Bij de 40+ mocht Bart Claeys de bloemen in ontvangst nemen, de Vlaamse Mieke de Craene was de snelste dame.

 
De grote opkomst en het enthousiasme van alle deelnemers is een mooi compliment voor de organisatoren van dit jaarlijkse competitie.  De volgende afspraak is 18 april en zijn we te gast in Wolphaartsdijk  bij de Meerkoet aan het Veerse Meer.

Klik voor de de VOLLEDIGE UITSLAGEN

20180328-1 Zomercup Kruiningen - foto fam. Mullaert