Waterplezier voor de jeugd in Port Zélande

Algemeen

20150313-4 Zwemmen in Port ZelandeOp zondag 8 maart was het dan zo ver, een X-Treme uitje met de jeugd.
Dit was er dan wel eentje zonder fiets. Misschien wat raar voor een mountainbike vereniging, maar de pret was er zeker niet minder om!!!! We gingen namelijk een gezellig dagje zwemmen in Port Zélande.

 

 

 

 

20150313-2 Zwemmen in Port Zélande - foto Jan ReijerseHet was verzamelen om 10:15 uur bij het Surfcentrum Brouwersdam waar de pret al begon. Nog voordat iedereen er was, waren alle kinderen al lekker aan het spelen rond het water. Inmiddels was Richard begonnen te inventariseren wie wat wilde eten bij de friet  tussen de middag. Het was per slot van rekening feest en dan mogen de frietjes niet ontbreken.

 

Toen het daadwerkelijke verzamelen begon hadden een aantal kinderen het te druk met spelen. Maar goed eenmaal verzameld gingen we op pad. Toen we bij het zwembad aan kwamen werden de kaartjes uitgedeeld en kon het feest beginnen. Voor sommige kinderen was het even wennen “ wie ruimt er nu mijn spullen op, wie draagt nu mijn tas?” maar dit loste zich al snel vanzelf op. Eenmaal binnen richtte Richard de commando post in waar alle bandjes met kluissleuteltjes afgegeven konden worden.

 

Even later waren ze al alle 32 waterratten snel verdwenen. Ze doken letterlijk snel weg.
De kinderen hadden het allemaal erg naar hun zin. Alle glijbanen en zwembaden moesten uitgeprobeerd worden. Ook moesten de volwassenen  er aan geloven.

 

20150313-3 Zwemmen in Port Zélande - foto Jan Reijerse

Na een poosje kregen we toch wel trek, maar dat kwam goed uit want het was inmiddels etenstijd.
Omdat de groep erg groot was kon de keuken het niet aan. Maar er was van te voren afgesproken om in 3 groepen te gaan eten. En je raadt het al………. ook nu hadden sommigen kinderen het veeeeeel te druk om de tijd in de gaten te houden.

 

Nadat iedereen gegeten had werd er weer heerlijk verder gespetterd en gespatterd.
Maar toen ……. kwam er dan toch een einde aan deze dag. Allemaal verzamelen en het omkleed ritueel kon beginnen.

Toen iedereen uit het zwembad was werd deze gezellige dag nog afgesloten met een groepsfoto, waarna de thuisreis kon beginnen.

 

Hartelijk dank voor een ieder die zijn steentje heeft bijgedragen aan wederom een fantastische dag.

Jan Reijerse