Wat een feest is het geweest, MTB jeugdkamp 12-min 2019

Algemeen

OSSENDRECHT – De titel van dit bericht dekt de lading van het MTB jeugdkamp 12-min volledig. De foto’s, video’s en de met regelmaat tussendoor gestuurde Whatsapp berichtjes bevestigden dit al snel.
Natuurlijk werd er veel gefietst, maar dat niet alleen! Er was volop tijd ingeruimd voor andere leuke activiteiten. Op een jeugdkamp staat vooral LOL maken op de eerste plaats en dat werd er volop ?.

We zagen foto’s en filmpjes voorbij komen van verkleedpartijen, begeleiders tokkelend mét en zónder jeugd in de speeltuin en vooral ook veel foto’s van etende bikers met o.a. pasta, pannenkoeken, barbecue en ruim voldoende ijs op het menu.

Net voor het weekend werd het programma nog iets bijgesteld vanwege de verwachte hoge temperaturen. Gelukkig werd vlakbij een buitenzwembad gevonden om enige verkoeling te vinden. Die zaterdag was het trouwens een aardig inspannende dag; een rondje fietsen in de Brabantse bossen onder leiding van Mellow bikers. Een kilometertje wandelen naar het zwembad, lekker plonsen en ook weer een kilometertje terug met de benenwagen en dat allemaal in die drukkende hitte. Na de BBQ ging voor sommigen het licht uit.

Enige bezorgdheid was er vóóraf en tijdens het kamp vanwege de eiken processie rups die ook in Ossendracht een bezoekje bracht. Gelukkig had de leiding zich hierop supergoed voorbereid en alert op het voorkomen en eventueel behandelen. Daardoor kon het ongemak binnen de perken gehouden worden. Slechts een paar gevallen moesten behandeld worden.
Tsja, en dan is het alweer snel voorbij. Nog een rondje fietsen op zondag, spullen pakken, opruimen en dan weer met de ouders/verzorgers huiswaarts.

Daarna werd het pas écht druk op de groeps-app. Bedankjes aan de begeleiders én het uitruilen van spulletjes die “zomaar’’ in de tas van een ander waren terechtgekomen ?.

Jeugdkamp begeleiders, Mellow-bikers en meehelpende ouders …..

Hartstikke bedankt voor dit fantastisch leuke weekend!