Vooruitblik X-Treme/MarathonZeeland MTB toertocht 2010

Algemeen

Over een aantal weken staat de X-Treme / MarathonZeeland MTB toertocht weer voor de deur. Op zaterdag 2 oktober om 8.00 uur wordt in Zoutelande het startschot gegeven voor de, inmiddels alweer, 4e editie van dit niet meer weg te denken onderdeel van het MarathonZeeland weekend.

In 2007 begonnen we met honderdvijfenzestig deelnemers, in 2008 driehonderd vijftig en in 2009 vijfhonderd deelnemers. Nu in 2010 staan er weer een record aantal deelnemers van maar liefs 600 aan de start. We kunnen dus spreken van een sterk groeiend evenement.

Nieuw dit jaar is dat er gestart zal worden in blokken van 200 deelnemers. Dit is in verband met de spreiding, zodat de mountainbikers niet gelijk met hun voetje aan de grond staan na 500 meter. Tevens zal de toertocht dit jaar voorafgegaan worden door een motorrijder.

De 4e editie lijkt ook weer één van de zwaarste edities te worden in verband met getij op de zaterdagmorgen.

Zoals gewoonlijk zal op de Veersedam een bevoorradingspost worden ingericht. Dit is halverwege de tocht. En in Burgh zullen de renners hartelijk ontvangen worden door het enthousiaste ontvangstcomité van ATB Team X-Treme.

Wij hopen dat jullie er net zoveel zin in hebben als wij.

Sportieve groet.

De Organisatie