Voor de achtste keer X-Treme/Kustmarathon Zeeland MTB Toertocht

Algemeen

20130920 Logo Kust marathon ZeelandZOUTELANDE-BURGH Alweer voor de achtste keer organiseert ATB Team X-Treme, in nauwe samenwerking met Stichting Kustmarathon Zeeland, de X-Treme/Kustmarathon Zeeland MTB Toertocht. De werkgroep o.l.v. Leen Schoe is al weken aan de slag om alles in goede banen te leiden vanaf de start in Zoutelande, uitzetten van de route, de begeleiding en verzorging onderweg en de aankomst in Burgh. Momenteel worden de laatste puntjes op de “i” gezet.

Ook dit onderdeel van het Kustmarathon Zeeland weekend groeit gestaag door van 160 deelnemers in 2007 tot maar liefst 1500 bikers in 2014.

Deze bikkels durven de strijd aan te gaan met de typisch Zeeuwse elementen; wind, water en zand. Tot nu toe was de editie van 2010 “d’n zwaerst’n, d’n mooist’n”; wat de editie van 2014 zal brengen is nu nog een vraag. De weersvoorspellingen zijn redelijk; bewolkt met een beetje zon, een kleine kans op een buitje een wat wind uit het zuiden.

De deelnemers krijgen op het laatste stuk over het Schouwse strand te maken met pal hoogwater. Het venijn zit um in de staart zoals gewoonlijk. De organisatie raadt de renners aan om op het Schouwse strand helemaal door te rijden tot aan de post met de vlag na 10 kilometer. Vandaar is de duinovergang goed te rijden. Een stukje afsnijden betekend onherroepelijk “lopen door het mulle zand”.

20130920 DELI XL LogoHet enthousiasme van de deelnemers en van de vele vrijwilligers is elk jaar weer overweldigend. Deelnemers (zelfs uit omliggende landen) komen speciaal naar het Zeeuwse om de wellicht “barre” tocht over strand, duinen, bos en het “achtste wereldwonder”; de Stormvloedkering Oosterschelde zelf te ervaren.

De Zeeuwse deelnemers genieten nu op een andere manier van hun eigen omgeving!

20130920 Logo Soete SuikerbolDe MTB Toertocht volgt nagenoeg dezelfde route van Zoutelande naar Burgh als tijdens voorgaande edities, maar is aan de Schouwse zijde ook dit jaar weer uitgebreid met de extra lus zodat de totale afstand nu ca. 55 km. bedraagt. Ook de aankomst in de Burghsering is ionveranderd.

De start is om 8.45 uur in Zoutelande. Door een gewijzigde startroute kunnen de deelnemers allemaal tegelijk vertrekken. Zo tussen 10.30 en 10.45 uur worden de eerste deelnemers in Burghsering in Burgh verwacht.

Deelnemers die na 12.00 uur aan het eind van de Stormvloedkering aankomen worden via een alternatieve route naar de finish geleid.

 

20140930-1 Kustmarathon Rabobanklogo20130920 Logo Sportcentrum WesterschouwenAan het einde van de misschien wel “barre” tocht wacht de welverdiende beloning. Het ontvangstcomité onthaalt de gefinishte deelnemers met de speciaal ontworpen herinneringsmedaille, een drankje van het Rabobank promotieteam en een stuk heuse Burghse perencake van de plaatselijke bakker “Inde Soete Suikerbol”.

Na het schoonspoelen van de fiets in de Bikewash nabij de finish (verzorgd door NUTSWERK) en van de renner zelf (in Sportcentrum Westerschouwen) rest het ultieme genieten van de geleverde prestatie.

20130920 Logo Nutswerk

Renners en natuurlijk ook het publiek;

Veel plezier en geniet met volle teugen van deze unieke tocht

Meer en laatste info op www.marathonzeeland.nl