Verslag Zomercup wedstrijd Westkapelle (update)

Algemeen

Op zaterdag 13 september is onder een stralend zonnetje de 4e wedstrijd verreden van de X-treme ATB Zomercup 2014. In totaal hebben 59 renners de MTB-schoenen aangetrokken om zich lekker uit te leven op het parcours in Westkapelle. Naast de “vaste” deelnemers uit Nederland en België konden we ook een aantal nieuwe deelnemers uit Walcheren begroeten. Leuk!

Rondom de Kreek moest de zeedijk een aantal keren beklommen worden en verder lag er veel mul strandzand op bepaalde stukken van het parcours. Kortom, weer echt wat anders in vergelijking met de wedstrijden in Kruiningen, Wolphaartsdijk en Wemeldinge. Zo zie je maar, de ATB-zomercup biedt voor elk wat wils. We zijn nu al benieuwd wat er volgend jaar in het parcours zal zitten. Een aantal jonge rennertjes zat al verlekkerd naar de trap te kijken –> of zou dat te gevaarlijk zijn in een wedstrijd? De uitslagen staan op de wedstrijdpagina. Het tussenklassement zal in het begin van de week ook weer op de site staan.
 
In de jeugdcategorieën zagen we dat Rob, Bart en Dies overtuigend hebben gewonnen. Bij de nieuwelingen had Marijn ook een flinke voorsprong op de overige deelnemers. Bij de vrouwen is de strijd pas in de laatste ronden beslist tussen Simone Cornelissen en Emma Verloop. In de B-categorie (veteranen 40+)hebben Jean-Paul Reunis, Franky Taelman en Dirk Verstraeten lang met z’n drieën gereden, maar uiteindelijk moest Dirk afhaken in de strijd om de hoogste trede van het podium. Jean-Paul heeft gewonnen en heeft zo zijn eerste plek in het klassement verder verstevigd. In de A-categorie (mannen van 17 jaar en ouder) stond er wederom geen maat op Daniël Paardekoper. Hij heeft afgetekend gewonnen. De strijd om de 2e plek was wel erg spannend. Jabob de Roo en Danny Sleeckx hebben het in de sprint uiteindelijk beslist, waarbij Danny net iets sneller kon sprinten dan Jacob.
 
Op basis van het aantal aanmeldingen hebben we tijdens de middag besloten om de starttijden van de Nieuwelingen en de Vrouwen aan te passen. Best kans dat we tijdens de finale van volgende week in Westenschouwen de tijden van bepaalde categorieën weer aan zullen passen. We zullen dit communiceren via de site van ATB Team X-Treme.
 
Er stond vandaag in Westkapelle een enthousiast team van vrijwilligers klaar om alles in goede banen te leiden. Samen met de inzet van de speaker, de KNWU-jury, de EHBO (gelukkig niet nodig gehad) en niet te vergeten de deelnemers zorgde dit weer voor een mooie ATB-dag. Op naar de finale van de X-Treme ATB Zomercup 2014 en het Open Zeeuws kampioenschap MTB 2014 van volgende week in Burgh-Haamstede (Boswachterij Westenschouwen)!

Klik voor de foto’s van Jacco Kleijwegt