Verslag Zeeuwse ATB Wintercompetitie Wolphaartsdijk

Algemeen

WOLPHAARTSDIJK, Zeeuwse ATB Wintercompetitie 29 oktober 2022

Ook dit jaar zijn we weer welkom in Wolphaartsdijk aan het Veerse Meer, waar dit weekend een heus wielerweekend plaats vindt. Vandaag de wedstrijd van de wintercompetitie en morgen veldrijden van de WBVC competitie. Inschrijven kan bij restaurant de Meerkoet, waarna het parcours verkend kan worden.

De jongste mountainbikers gaan weer als eerste van start, categorie 9 en 10 jaar met 13 deelnemers aan de start. Vandaag heeft Brent van den Bergen zijn zinnen op de eerste plaats gezet. Zijn concurrent Bjorn is er vandaag niet, dus dat biedt kansen. Als eerste schiet hij weg bij de start. Een plek die hij niet meer afgeeft. Daarachter rijdt de belgische Wout de Meyer een goede wedstrijd, en eindigt op de tweede plaats. Voor de derde plaats is het spannend. Fabian de Bruine en Mats Hamerlinck komen op nog geen seconde van elkaar over de finish, met een derde plaats voor Fabian. Vier meisjes zijn er vandaag in deze categorie, met net als vorige week Esmay de Hullu als eerste meisje, met een grote lach op haar gezicht. Ze moest wel wat meer strijd leveren deze week, maar super gedaan. Het parcours vond ze leuker dan de week ervoor.

De allerkleinsten, t/m 8 jaar, starten met 8 deelnemers. Fedde van den Bergen en Morris Wagenaar rijden allebei behoorlijk door. Die twee kunnen mooi de strijd aan met elkaar deze competitie. Op 3 seconden voor Morris, rijdt Fedde als eerste over de eindstreep. Tweede plaats voor Morris en Tuur de Meyer eindigt op plaats drie. De meiden Loes en Eefke Wilstra doen ook deze week weer mee, met vandaag voor Loes binnenkomst als eerste meisje.

Om 13:00 uur gaat de categorie 13/14 jaar van start. Een erg spannende strijd vooraan. Rocco Scholten gaat op kop gevolgd door Quinten Roelands, met in het wiel Florian Doens en Luc Keijl.

Daarna een groepje Belgische strijders in de achtervolging op enige achterstand, met daarna als eerste meisje Anniek Voermans. Anniek heeft dan al een klein gat op de andere meiden Senna Klaasse en Ylaisah Poppe. Ylaisah moet een gaatje laten vallen, maar geeft nooit op.

Later weet Rocco een gat te slaan. Florian en Quinten gaan samen in de achtervolging. Luc moet ze laten gaan, maar kan ze nog zien rijden. Quinten weet toch weer aansluiting te vinden bij Rocco, ook Florian komt terug. Een zeer spannende sprint naar de finishlijn, waarbij dit met recht een photofinish genoemd mag worden. Rocco weet deze strijd te winnen met 10 cm voorsprong. Quinten twee, en Florian op de derde plaats. Eerste meisje is Anniek. Leuk dat er ook een aantal nieuwe gezichten aan de start staan, zoals bijvoorbeeld xtremist Bjorn Hoogerheide. Hij heeft ervaring met wielrennen, maar dit was een van zijn eerste mountainbike wedstrijden.

Categorie 11/12 jaar start met 12 deelnemers. Helaas finishen er maar 10. Mats Wagenaar ging goed van start, maar glijdt in de tweede ronde hard onderuit in een bocht. Hij klapt met zijn borst op zijn stuur, en moet de wedstrijd staken. He will be back! Joachim den Boon geeft in de eerste ronde waarschijnlijk alles wat hij heeft, en dat valt niet goed. Helaas moet hij overgeven, en de wedstrijd verlaten. Volgende keer beter, Joachim!

De strijd om de podiumplaatsen bij deze wedstrijd gaat tussen Cedric van Belle, Travis van de rAa, Melvin Couque en Ezra van Dongen. De twee belgen liggen op kop, en Ezra weet aansluiting bij hun te vinden. Daarachter heeft Melvin een gat geslagen naar zijn achtervolgers, en is ook al de eerste van de categorie hoger aan het inhalen. Nikita ligt op op gepaste achterstand daarachter als eerste meisje van deze categorie. Veel spannende finishen vandaag. Cedric weet met voorsprong van 20 seconden te winnen van Travis. Voor plaats drie wordt gesprint door Melvin en Ezra. Pech voor Ezra, hij wijkt teveel van zijn lijn af met de sprint en wordt daardoor vierde. Ook hier weer veel xtremisten aan de start: Samuel Blok, Tiemen Trompetter, Lucas de Rover en Fenne Bommelje, doen goed mee in de strijd. Lucas is pas een maandje lid van Xtreme, en deed voor het eerst mee. Nadat trainer Michel hem nog wat moed in gesproken heeft, rijdt hij een prima wedstrijd.

Bij de 39+ staan er heel veel renners aan de start, wel 52! Al snel zien we dat iedereen een beetje op zijn plekje rijdt. Soms wat strubbelingen bij de drop, maar voor de meeste is dat geen probleem. Jan-Piet Saman mag op het hoogste treetje van het podium met een zeer ruime voorsprong. Kevin Vleurinck wordt tweede, gevolgd op Kurt  Vanhaverbeke op 18 seconden op plaats drie.

Bij de 15+ staan er 20 deelnemers aan de start. De eerste Xtremist die we voorbij zien komen is Sander Janssens. Hij rijdt na het 1e rondje op een mooie 5e plek. Voor de podiumplaatsen is het stuivertje wisselen. Drie koplopers met Xander van der Cruyssen, Koen Reijnhout en Jarno Geirnaert. Daarachter Marco Minnaard die langzaam op gang kwam, maar daarna goed terugkomt, en naar de kop rijdt. Iedereen moet hem in eerste instantie laten gaan. Koen stapt helaas uit de wedstrijd. Xander weet terug te rijden na een val partij en voorbij Marco te gaan. Xander wint de wedstrijd. Sander behoud zijn 5e plek maar moet er hard voor strijden, met de nummers 6 en 7.

Er staan ook nog 6 dames aan de start. Melissa Nuijten rijdt als eerste meisje en weet dat goed vast te houden. Daarachter een spannende strijd met Mieke de Craene en Astrid den Herder. Uiteindelijk weet Mieke de sprint te winnen.

Complimenten voor de organisatie en de erg leuke prijsuitreiking! Mooi dat daar zo veel aandacht aan wordt gegeven.

Alle uitslagen zijn weer te vinden via de website van TMZ, www.tmzzeeland.nl

Tot volgende week, 5 november, bij de volgende wedstrijd in Oude Tonge!