Verslag Zeeuwse ATB wintercompetitie Wemeldinge

Algemeen

Wemeldinge, 22 oktober 2022

Een mooie dag voor de eerste wedstrijd van de Zeeuwse ATB wintercompetitie. We zijn te gast in Wemeldinge. Licht bewolkt weer, niet al te harde wind, alhoewel het op de dijk altijd lijkt te waaien. Er is een mooi parcours uitgezet over, op en onder de dijk door de organisatie. Het inschrijven kan traditiegetrouw bij restaurant Casco.

Om half één starten de jongste deelnemers. Als eerste de groep 9/10 jaar met 12 deelnemers aan de start. Gaat iemand het Bjorn Wisse dit jaar moeilijk maken, of blijkt hij ook dit jaar weer de snelste op de mountainbike. Helaas kan zijn Belgische uitdager Mathieu van Belle niet meedoen, die heeft net daags ervoor zijn arm gebroken en loopt met een mitella. Gelukkig nog wel met een lach op zijn gezicht, maar balen is het wel. Beterschap Mathieu! Er staan echter nog meer toppers aan de start, waaronder verschillende X-Tremisten, zoals bijvoorbeeld Brent van den Bergen, Fabian de Bruine, en Joppe Bommeljé. Ook twee meiden aan de start, Esmay de Hullu en Klazien Wilstra. Na het startsein vliegt Bjorn al snel als eerste weg. Brent volgt hem als tweede, en op de derde plaats zien we de Belgische Wout de Meyer. Eigenlijk verandert dit gedurende de hele wedstrijd niet meer en zijn dat uiteindelijk ook de podiumplaatsen. Fabian rijdt vrij constant op de vierde plaats en valt daarmee helaas net buiten het podium. Daarachter zien we nog wel enkele verschuivingen. Zo hoor ik Florian de Kramer trots roepen dat hij iemand heeft ingehaald. Goed bezig! Eerste meisje wordt Esmay. Hou dat vast voor de rest van de competitie, Esmay!

Ook om half één, een halve minuut na de 9/10 jarigen, volgen de 6/7/8 jarige deelnemers. Dat zijn er vandaag vijf. Voor sommigen de eerste wedstrijd die ze rijden, dus altijd een beetje spannend. Fedde van den Bergen rijdt vandaag helemaal top! Hij haalt er ook nog van de categorie boven hem in, en staat op de eerste plaats op het podium! Een mooie medaille en bos bloemen krijgt hij mee. De Belgische Tuur de Meyer eindigt op de tweede plaats, gevolgd door Sam Timmermans, die niet opgeeft en goed zijn rondjes rijdt. Ook de trap af is geen probleem voor hem, en rijdt hij zo naar beneden. Achter de jongens eindigen de meiden Eefke en Loes Wilstra op plaats 4 en 5. Eefke heeft wat pech onderweg, met het afrijden van de trap valt haar ketting eraf. Met een beetje hulp ligt deze er weer op. Even een klein beetje moed verzamelen, en ze kan weer verder met haar wedstrijd. Allemaal krijgen ze een medaille, maar de eerste drie krijgen nog een mooie bos bloemen erbij.

Om 13:00 uur wordt het spannend. Categorie 13/14 jaar, en vlak daarna categorie 11/12 jaar. We zijn benieuwd hoe iedereen dit jaar gaat presteren. Er is veel gefietst deze zomer door de deelnemers, dus met de conditie zit het wel goed. Doordat het tegelijk jeugdkamp in van X-Treme, ontbreken er enkele deelnemers, maar dat komt in de volgende wedstrijden vast weer goed.

Categorie 13/14 jaar rijdt met 11 deelnemers, waaronder twee meiden, Senna Klaasse en Ylaisah Poppe. Het is erg spannend vooraan! Al snel rijdt een groep van vier vooruit: Dennis Polfliet, Sven Wisse, Rocco Scholten en Quinten Roelands. Ze wisselen regelmatig van plaats, dan rijdt de een weer voor, dan de ander. Tot op het laatste moment blijft het spannend, en is het een sprint naar de finishlijn. Sven weet deze net te winnen van Quinten, Dennis Polfliet eindigt op plaats drie. Ook zie ik op het laatste nog een sprint van Florian Doens, die eigenlijk nog in een categorie lager mag rijden, en daarmee Luc Keijl net weet te verslaan. Bij de meiden is Senna de snelste, en zij krijgt dan ook een mooie bos bloemen.

De categorie 11/12 jaar heeft helaas maar zes deelnemers. De Belgische Cedric van Belle zet wat kracht op zijn trappers, en zien we niet meer terug! Als eerste weet hij de finish te halen. Voor plaats twee en drie wordt echter wel gevochten. Mats Wagenaar en Nikita Walrave rijden de eerste rondes dicht bij elkaar. Nikita blijft heel de tijd in het wiel van Mats, die haar eerst niet afgeschud krijgt. In de laatste ronde ontstaat er echter toch een gaatje. Een mooie tweede plaats voor Mats en derde voor Nikita, die daarmee gelijk het eerste meisje is. Op vier eindigt Bent de Meyer en op de vijfde plaats Tiemen Trompetter, gevolgd door Cas de Gronckel. Ook Tiemen fietst een categorie hoger dan hij eigenlijk zou moeten, dus goed gedaan!

Helaas geen verslag van de volwassenen. Als er iemand zich geroepen voelt om daar nog iets over te schrijven en te delen, dan heel graag! Alle uitslagen zijn te vinden op de website van www.tmzzeeland.nl

Organisatie van Wemeldinge, bedankt voor deze mooie wedstrijd, en deelnemers tot volgende week in Wolphaartsdijk