Verslag Zeeuwse ATB Wintercompetitie; Oude Tonge

Algemeen

OUDE-TONGE, Zeeuwse ATB Wintercompetitie, 5 november 2022

Vandaag is de wintercompetitie in Oud-Tonge, waar we de afgelopen jaren steeds welkom zijn op Sportpark De Koepel in de kantine van honkbalclub The Islanders. In het bos naast de sportvelden is een vaste mountainbike route uitgepijld, maar vandaag is er speciaal voor de wedstrijd een aangepast parcours.

Vandaag staan er zeven deelnemers aan de start voor de categorie 9/10 jaar en ook zeven deelnemers voor de allerjongste categorie tot en met 8 jaar. Ze passen net op 1 startrij. Gelijke startkansen voor iedereen! Bij de categorie 9/10 jaar schieten Bjorn Wisse en Brent van den Bergen weer als eerste weg. Met daarachter de andere strijders die ook allemaal goed hun best doen. Bjorn weet al snel nog extra te versnellen, en zal dat gat gedurende de wedstrijd steeds wat verder uitbreiden. Hoe hard Brent (X-Treme Goes) er achter ook fietst, het lukt hem niet om dichterbij te komen. Achter Brent is echter ook een groot gat te zien naar de nummer drie in de wedstrijd, Kenji Dedulle. Fabian de Bruine (Xtreme Goes) probeert in zijn buurt te blijven, maar moet op den duur toch een gaatje op Kenji laten vallen. Daarachter zien we onze Vlissingse X-Tremist Joppe Bommelje, die ook een ware strijd levert in deze wedstrijd. Van te voren geeft Joppe aan dat hij vandaag voor een podiumplaats gaat, een derde plaats ziet hij wel zitten. Jammer dat dat vandaag niet gelukt is, Joppe, maar blijf zeker zo doorgaan. Volgende week weer een kans, en dan is parcours misschien meer jouw ding. Ook de meiden Esmay de Hullu (Xtreme Hulst) en Klazien Wilstra zijn weer van de partij. Het mooie om te zien is dat deze dames met zoveel plezier op de fiets zitten. Esmay (1e meisje) blijkt ook deze week weer een maatje te sterk voor Klazien, maar beiden hebben ze goed hun best gedaan.

Bij de jongste categorie is het net als vorige week weer een ware strijd vooraan tussen Fedde van den Bergen (X-Treme Goes) en Morris Wagenaar (aspirant X-Tremist ;-)). Zo mooi om te zien dat ze aan elkaar gewaagd zijn, dat maakt de wedstrijd extra spannend. Morris heeft na zijn podiumplaats (2e) van de week ervoor de smaak te pakken en wil nog wel een keer op het podium. Een goede motivatie natuurlijk. Het grootste gedeelte van de wedstrijd zien we Fedde net een fietslengte en soms maar een wiellengte voor Morris rijden. Af en toe probeert Morris er voorbij te komen, maar schakelt dan soms net mis, waardoor Fedde er weer voorbij weet te gaan. Spannend tot op de eindstreep, waar Fedde net als eerste weet aan te komen. Een mooie strijd jongens, wij kijken al uit naar de volgende wedstrijd. Op een hele mooie derde plaats rijdt een andere jonge X-Tremist, Siem Nieuwkerk (X-Treme Tholen). Met een serieus gezicht en rode wangen rijdt hij knap zijn rondes, wat een mooie podiumplaats oplevert. De dames Eefke en Loes Wilstra hebben vandaag concurrentie van Eefke van Haaften (X-Treme Tholen). Eefke van Haaften laat zien wat ze op training en van haar vader heeft geleerd, hard fietsen en goed bochtenwerk, en daardoor wordt zij vandaag 1e meisje! Ook zien we nog Roland Mamusits die dapper zijn rondjes weet vol te maken en eindigt op de zesde plaats.

Categorie 11/12 jaar en 13/14 jaar hebben zich ondertussen warm gehouden met heen en weer fietsen langs de honkbalbaan, en mogen om 13:00 uur aan de startstreep komen staan. Veertien deelnemers voor de categorie 13/14 jaar, waarvan drie meiden, Anniek Voermans, Ylaisah Poppe en Veerle Bruijnes, alle drie van X-Treme Goes. De dames leveren vandaag misschien wel de spannendste strijd in deze categorie. De eerste plekken zijn namelijk al snel vergeven aan de broeders Sven en Nick Wisse. Zij wisselen af en toe wel af wie er op kopt rijdt, maar met een overmacht ten opzichte van het andere deelnemersveld. Sven komt als eerste over de finish. Daarachter op de derde plaats rijdt Dennis Polfliet een mooie wedstrijd en weet al snel plaats drie veilig te stellen. Voor plaats vier en vijf zien we nog wel een strijd. Quinten Roelands (X-Treme Goes) heeft niet helemaal zijn dag, de week ervoor ging hij harder, maar maakt er samen met Luc Keijl toch nog een mooie wedstrijd van. Uiteindelijk weet Quinten als vierde over de streep te komen.

Terug naar de dames! Ylaisah heeft een hele goede start! De eerste rondes weet ze voor Anniek te rijden. Dat laat Anniek natuurlijk niet zomaar gebeuren, dus die vecht zich terug naar Ylaisah. Gedurende enkele rondes rijden ze dicht achter elkaar. Uiteindelijk moet Ylaisah een gaatje laten en wordt Anniek eerste meisje, maar wat heb je goed gereden, Ylaisah! Helaas voor Veerle, die vandaag ook hartstikke goed ging, rijdt ze lek. Bij de bocht naar het bruggetje komt ze erachter, en is het voor haar einde wedstrijd. In de buurt van de dames Ylaisah en Anniek weet ook Jarno Struijk (X-Treme Goes) een goede wedstrijd te fietsen. In de laatste rondes moet hij Anniek even voor laten gaan, maar dat maakt hij in de laatste ronde weer goed. 4 seconden voor Anniek rijdt hij over de finish.

Twaalf deelnemers aan de start voor de categorie 11/12 jaar. Ook vandaag staat er geen maat op de Vlaamse Cedric van Belle. Weer een eerste plaats voor hem in de pocket. Daarachter rijden Mats Wagenaar (X-Treme Vlissingen), Ezra van Dongen (X-Treme Goes) en Cas Lavooij (X-Treme Goes) dichtbij elkaar. Cas moet op den duur een gaatje laten vallen, want Mats en Ezra gaan ze wel erg hard. De mannen werken goed samen, en weten op die manier hun podiumplaatsen veilig te stellen. Daarachter komt Melvin Couque (X-Treme Goes) op stoom! Langzaamaan raapt hij zijn voorgangers op. Zo weet hij eerste Nikita Walrave voorbij te gaan en in de een na laatste ronde weet hij ook voorbij Cas te gaan. Hij eindigt net buiten het podium op een vierde plaats. Nikita wordt ook deze keer weer eerste meisje. Onze andere X-Treme dame, Fenne Bommelje (X-Treme Vlissingen) weet zich goed te handhaven in het wedstrijd geweld, en rijdt een prima wedstrijd vandaag. Verder zien we nog de X-Tremisten Joachim den Boon (X-Treme Goes), die deze week zijn wedstrijd wat beter weet te doseren dan de week ervoor, en trots kan zijn op zichzelf en zijn resultaat. Ook Lucas de Rover (X-Treme Goes) en Thiemen Trompetter (X-Treme Vlissingen) rijden bij elkaar in de buurt, en weten met 1 seconde van elkaar de finish te bereiken. Daarachter zien we Jayden de Vries (X-Treme Vlissingen)die vandaag weer voor de eerste keer meedoet aan de wintercompetitie. Op naar de volgende wedstrijden!

De prijsuitreiking vindt plaats in de kantine, waar er voor alle deelnemers een medaille en een zak pepernoten is! Vooral die pepernoten gaan er goed in na zo’n enerverende wedstrijd.

Daarna zijn de wedstrijden voor de volwassen natuurlijk nog. Bij de 39+ mannen zien we het volgende podium:

Hans Jurgen Verselder
Jan-Piet Saman
Dennis Raadtgever
De uitslagen bij de 15+ mannen:

Diego Sandee
Wouter Harteveld
Kees de Visser

Onze X-Tremist Sander Janssens (X-Treme Hulst) had een goede kopstart en zakt dan af naar plaats twee. Hij weet dat een hele poos vol te houden, maar in de laatste ronden wordt hij ingehaald en verliest hij helaas in de sprint. Hij valt net buiten het podium op een vierde plaats. Hij heeft zijn zinnen gezet op de wedstrijd van volgende week in Axel. Daar heeft hij al vaak getraind, dus dat zou in zijn voordeel kunnen werken.

Verder zien we vandaag nog X-Tremist Martijn Steenblok op een mooie veertiende plaats.

Uitslagen van de dames, waar deze keer zeven deelneemsters meededen:

Astrid den Herder
Lianne van Vliet
Melissa Nuijten

Alle uitslagen zijn weer te vinden via de website van TMZ, www.tmzzeeland.nl

Organisatie, bedankt voor deze mooie wedstrijddag! Het was weer goed georganiseerd. We hopen volgende week alle deelnemers weer terug te zien in Axel. Let op! Dit is deze keer op de zondag (13 november) i.p.v. op de zaterdag. De organisatie in Axel heeft een mooi uitdagend parcours weten te maken op deze locatie. Nieuw voor alle deelnemers, dus dat belooft weer een spannende strijd.