Verslag Zeeuwse ATB Wintercompetitie; Ouddorp

Algemeen

OUDDORP, wintercompetitie 26 november 2022

Al op vrijdag wordt het parcours uitgezet door een mooie vrijwilligers combinatie van ‘Wielerronde van Middelharnis’, Cyclingteam Flakkee, Mtb route kop van Goeree, en Toerclub Ouddorp op het terrein van PSC de Dijkgraaf. Waar normaal gesproken paarden lopen, wordt het vandaag een wedstrijd op de stalen ros. Een nieuwe bijzondere locatie, want waar start je nu een mountainbike wedstrijd in een overdekte paardenbak? Hier kan het! De deelnemers staan te trappelen om van start te gaan. Na inschrijving in de kantine en een verkenning van het parcours natuurlijk.

Categorie 9/10 jaar en de categorie tm 8 jaar mogen zoals gebruikelijk om half één als eerste van start. Een kortere ronde dan de ouderen, maar met voldoende uitdaging. Bij de categorie 9/10 jaar zien we een sterkte start van Wout de Meyer, die de eerste twee rondes op de tweede plaats weet te blijven, achter Bjorn Wisse (1e plaats). Brent van den Bergen neemt echter geen genoegen met plaats drie en weet in de tweede ronde Wout voorbij te gaan. Die positie kan hij vast blijven houden, en ook deze week is het weer een tweede plaats voor Brent en een derde plaats voor Wout. Daarachter zien we een sterke Fabian de Bruine rijden. Je ging lekker, Fabian, een mooie vierde plaats! Het is glibberen op een steil stukje naar boven naar de brug, maar Fabian schakelt steeds goed terug en hoeft niet af te stappen. Voor veel anderen is dit stukje een behoorlijke uitdaging, maar rennend komt iedereen boven. Op de brug weer snel op de fiets, en door! Vandaag zijn er vier meisjes in deze categorie, met weer de eerste prijs voor de ongeslagen Esmay de Hullu! Klazien Wilstra zien we vandaag met een grote lach op haar fiets zitten. Die modder ligt haar wel. Kaylee Grinwis rijdt vandaag haar eerste wedstrijd, wat ze hartstikke goed volhoudt. Goed gedaan!

In de categorie tm acht jaar, doen de zusjes Wilstra, Loes en Eefke weer mee. Ook zij vinden het glibberen door de modder geen probleem en genieten van deze wedstrijd. 1e meisje wordt Loes. Vooraan zien we meestal een stevige strijd tussen de jongemannen Morris Wagenaar en Fedde van den Bergen. Deze keer weet Morris echter al vanaf de start te ontsnappen, en laat Fedde een gaatje vallen. Morris loopt rondje voor rondje uit, en krijgt vandaag de grootste beker. Ik denk dat er binnenkort een echte bekerkast op zijn slaapkamer zal moeten komen….Fedde heeft die waarschijnlijk al, met al die bekers die hij al heeft gewonnen. Vandaag een mooie tweede plaats. Iemand die vandaag met een hele grote lach op zijn fiets zit, is Lucas Couque. Voor de wedstrijd eet hij nog wat pepernoten als krachtvoedsel, en die hebben vast geholpen. Een derde plaats! Wat is hij trots. ‘s Middags gaat hij gelijk nog langs zijn opa en oma om de beker te showen. Op plaats zes eindigt Lars Grinwis, eerste wedstrijd voor hem, knap gedaan!

Om 13:00 uur mogen de volgende twee categorieën starten. 11/12 jaar met 12 deelnemers en 13/14 jaar met 16 deelnemers. Ook nu weer de start in de paardenbak, maar wel met een langer parcours. En wat gaan ze hard weg! Anniek heeft een hele goede start, en rijdt als eerste de bocht om, en de paardenbak uit! Al snel wordt ze ingehaald door Sam Mullaert en Sven Wisse, maar de positie van eerste meisje weet ze ook deze week weer goed vast te houden. Sam heeft al snel een kleine voorsprong, en die weet hij ronde voor ronde wat uit te bouwen. In de laatste ronde komt Sven nog weer wat terug, maar Sam weet dat hij voldoende seconden speling heeft voor zijn eerste plaats. Met een vuist in de lucht komt hij de finish over. Een tweede plaats voor Sven. Op de derde plaats zien we Luc Keijl. Een trouwe deelnemer van de wintercompetitie wedstrijden, maar vaak net buiten het podium. Vandaag rijdt hij de eerste twee rondes op positie 4, maar weet dan Dennis Polfliet in te halen, en stoomt door naar positie drie. Tot aan het einde weet hij dat vol te houden, en kan vandaag met een welverdiende beker naar huis! Dennis eindigt op plaats vier. Verder zien we vandaag een sterke Luuk Lavooij. Dit jaar met een gebroken been gezeten, en weinig fietskilometers gemaakt, en niet al te dol op wedstrijden…Vandaag gaat het echter lekker. Hij is tevreden over zijn resultaat. (Plaats 6) Quinten Roelands, die meestal ook meedoet voor een podiumplaats, moet vandaag de wedstrijd staken. Een hele week ziek geweest, maar toch aan de start willen verschijnen. Jammer, Quinten, even wat verder herstellen, en dan zien we je graag volgende week weer terug. Dan nog even een vermelding voor Veerle Bruines, onze pechvogel. Vandaag gaat ze eerst onderuit in de modder, later vliegt haar ketting eraf. Die krijgt ze er terug op, maar dan in de laatste ronde breekt haar derailleur af. Helaas weer einde wedstrijd. Ze wordt nog wel geclassificeerd. Als er voor het algemeen klassement een prijs voor de grootste pechvogel zou worden uitgereikt, dan heeft Veerle hem zeker verdiend. Hopelijk is de fiets weer snel in orde, en zien we ook jou volgende week weer terug.

Bij de categorie 11/12 jaar gaat Mats Wagenaar heel goed van start! Hij weet Cedric van Belle even voor te blijven, maar dat duurt toch niet al te lang. Cedric fietst kei en kei hard, en zou ook in de categorie boven hem nog een goede kans maken op een podiumplaats. Zoals bij alle wedstrijden tot nu toe, weer de eerste plaats voor Cedric. Mats weet zijn tweede positie heel lang vol te houden, een poos zit Guus Versloot nog in zijn wiel. Guus valt op den duur wat terug en wordt ingehaald door Cas Lavooij in de één na laatste ronde. Cas ziet dan Mats voor hem rijden en dat wordt zijn volgende prooi. In de laatste ronde heeft Mats last van zijn snelle start, en is het kaarsje een beetje uit. Cas weet op het einde altijd nog wat nieuwe energie te vinden, en komt net een paar seconden voor Mats over de finish. Mooie strijd, mannen! Achter de eerste paar deelnemers gaat het fout in ronde twee. Hoe het precies gebeurd is, is niet helemaal te achterhalen, de verhalen zijn niet eenduidig. Ezra van Dongen, Nikita Walraven en Melvin Couque komen met elkaar in de knoop. Ezra en Nikita snijden elkaar af. (Wie, wie afsnijdt is niet duidelijk) Daardoor komen de sturen van Nikita en Melvin tegen elkaar, Nikita maakt een koprol over haar stuur, en de fietsen zitten tussen de spaken vast. Ezra kan Nikita ter nauwernood te ontwijken, en rijdt ook nog bijna over haar heen. Nikita en Melvin weten de fietsen uit elkaar te halen en rijden de wedstrijd verder. Helaas komen ze daardoor wel op een achterstand te staan, van diegene die voor hun fietsen. Het is het moment dat Cas er langs weet te glippen. Het frame van de fiets van Melvin is behoorlijk beschadigd. Ezra hoor ik daarna zijn mede fietsmaatjes nog wel goed aanmoedigen tijdens de wedstrijd vanaf zijn fiets. 🙂 Joachim den Boon rijdt vandaag mooi naar plaats acht, gevolgd door Samuel Blok. Lucas de Rover heeft ‘s ochtends al een voetbalwedstrijd achter de rug, maar heeft zich gehaast om toch ook met deze mountainbike wedstrijd mee te kunnen doen. Helaas heeft hij onderweg wat problemen met schoenen die te los zitten. Ondanks dat, fietst hij de wedstrijd toch uit. Achter Lucas zien we Tiemen Trompetter nog en Jesse Flikweert.

Na de jeugd categorieën is er de gelegenheid om in te rijden voor de categorie 15+, 39+ en de dames. Om 14:00 uur gaan de 39+ mannen van start. We zien we het volgende podium:
1. Jan-Piet Saman
2. Kevin Vleurinck
3. Martijn Koese

De uitslagen bij de 15+ mannen:
1. Diego Sandee
2. Gillian de Visser
3. Rico van Damme

Uitslagen van de dames, waar deze keer 6 deelneemsters meededen, wat de strijd wat spannender maakte dan de week ervoor.
1. Melissa Nuijten
2. Astrid den Herder
3. Lisanne van Broekhoven

De overige uitslagen van de jeugd en van de volwassen zijn terug te vinden op de website van www.tmzzeeland.nl.

Uiteraard was deze dag niet mogelijk geweest zonder het organiserende comité. Een hartelijke dank aan de organisatie die er een mooie, goed georganiseerde dag van heeft weten te maken. De locatie was erg leuk! Alle jeugd deelnemers gingen weer blij naar huis met een zakje pepernoten en chocolademunten.

We hopen jullie volgende week op 3 december allemaal weer te zien in Hulst.