Verslag Zeeuwse ATB wintercompetitie Ossendrecht, 16 november 2019

Algemeen

OSSENDRECHT – Een nieuw parcours met nieuwe uitdagingen! Leuk dat er een nieuwe locatie in de wintercompetitie zit. Het inschrijven is in de nabij gelegen school. Rondom liggen bossen en zandduinen. De organisatie heeft een mooi parcours weten uit te zetten met een rocky garden, een trap en nog een hindernis met boomstammen.

Om half een klinkt het fluitsignaal voor de categorie 9/10 jaar. Acht deelnemers aan de start, en gedurende het grootste deel van de wedstrijd lijkt het een herhaling van zetten ten opzichte van vorige week. Florian Doens en Sven Wisse strijden voor de eerste en tweede plaats. Iets daarachter zit Cedric van Belle op plaats drie. Melvin Couque doet zijn uiterste best, en fietst hartstikke goed, maar het lukt hem net niet om naar een podium plaats te fietsen. In de bocht voor de finish bij de een naar laatste ronde gaat hij nog flink onderuit. Opgeven is voor hem echter geen optie, en hij eindigt op plaats vier.

In de laatste ronde, gaat het net voor een van de laatste bochten fout voor Florian en Sven. Wat er precies gebeurde is mij niet helemaal duidelijk, waarschijnlijk de sturen tegen elkaar of zoiets. Beide vallen hard op de grond. Sven krijgt zijn stuur hard in zijn buik, en Florian valt erg hard op zijn schouder. Sven weet als eerste terug op de fiets te komen, en Florian krijgt gelukkig hulp om ook weer verder te kunnen fietsen. Met pijn rijdt hij door naar de finish, en weet toch nog als tweede te finishen.
Het enige meisje in deze categorie is Sija van der Veen. Erg leuk dat ze meedoet, en de training in de praktijk brengt. Ze gaat een paar keer onderuit, maar weet de wedstrijd toch maar mooi uit te fietsen, en met beker en bloemen voor het eerste meisje naar huis te gaan.

Bij de categorie t/m 8 jaar staan vandaag 10 deelnemers aan de start. Zou er wat extra concurrentie zijn van de Brabantse mountainbikertjes? Vanaf de start neemt Cas Lavooij de leiding. Hij is blij dat de rocky garden er in zit. Hij gaat vandaag weer met de eerste plaats naar huis. Achter Cas zit zoals iedere week Bjorn Wisse. Net als vorige keer loopt zijn ketting er weer af. Daar zal zijn vader toch wat aan moeten gaan doen….;-) Gelukkig loopt zijn positie niet in gevaar. Mats Wagenaar die vorige week op de derde plaats eindigde, gaat ook deze keer lekker van start. Helaas heeft ook hij problemen met zijn ketting na de boomstammen. Het lukt uiteindelijk om deze er weer op te krijgen, maar het gaat dan niet lekker meer. Na ook nog een valpartij is het dit keer einde wedstrijd voor hem. Mathieu van Belle maakt daar mooi gebruik van, want die finisht vandaag op plaats drie en gaat met een mooie beker naar huis.

Tijn van Eijkeren lijkt ook iedere wedstrijd nog wat beter te gaan fietsen, vandaag plaats vier voor hem. De jongens daarachter maken er onderling ook een mooie strijd van.

Om een uur start de categorie 13/14 jaar, met 8 deelnemers. Senna van Iwaarden, die vorige week de eerste plaats moest afstaan aan Storm Klaasse, is dit keer de snelste. Het parcours ligt hem beter dan vorige week, en hij rijdt een mooie wedstrijd. Storm geeft ook alles, en eindigt op de tweede plaats. Het lijkt een soort afvalrace in deze categorie. Renzo Moretti heeft pech met zijn fiets en kan niet meer schakelen. Einde wedstrijd voor hem.

De broers Arno en Tim Piessens zitten normaal gesproken dicht bij elkaar in de buurt. Tim heeft echter pech al in de eerste ronde. Hij gaat onderuit, en haalt zijn elleboog lelijk open. Helaas moet ook hij stoppen. Joran Quist weet vandaag als derde over de finish te komen. Beste meisje in deze categorie is Demi Nuijten.

De categorie 11/12 jaar start met 19 deelnemers. Maike Tazelaar pakt de winst. Nick Wisse rijdt daarachter erg sterk en staat ook deze week weer op de tweede plaats van het podium. Daarachter is het spannend. Deze week doet Melissa Nuijten weer een keertje mee. Ze is eigenlijk gestopt met het mountainbiken, maar blijkbaar begint het toch weer te kriebelen om mee te doen. Zeker in de eerste paar rondes laat ze zien dat ze het fietsen nog niet verleerd is. Ze rijdt lange tijd op de derde plaats, maar krijgt concurrentie van Sam Mullaert. Sam weet haar op den duur voorbij te gaan. Melissa zakt iets terug, maar behoudt haar positie als eerste meisje, en eindigt uiteindelijk op plaats zeven. Netjes gedaan, gelet op het feit dat ze niet meer traint.

Sam eindigt op plaats drie. Gevolgd door Luuk Lavooij (4de plaats), die vervolgens dicht op de hielen gezeten door Aiden Zwartepoorte (5de) en Dennis Polfliet (6de plaats). Anniek Voermans eindigt nog net binnen de top 10. Ook in deze categorie nog wat pech gevallen. Zo zie ik nog een gebroken ketting bij een van de deelnemers.

De 39+ categorie heeft 37 deelnemers. Ook in deze categorie gebeuren wel wat slip en valpartijen. De eerste plaats is voor Sven Standaert, gevolgd op plaats twee voor Dirk Verstraete. Sven wint de sprint naar de finish van Dirk. Mooi dat na ruim 50 minuten fietsen de ontknoping nog zo spannend kan zijn. Dennis Raadtgever finisht op plaats drie. Robin Scholten gaat tijdens de wedstrijd onderuit. Hij fietst door, maar met behoorlijk wat pijn in zijn hand. Naderhand blijkt er een botje in zijn hand gebroken te zijn. Dat wordt helaas een poosje niet fietsen voor hem.

De 17+ categorie start met 30 deelnemers. Marco Minnaard pakt de eerste plaats. Op twee Thijmen van de Vreede en de derde plaats voor Joey de Decker.

Vandaag zijn er ook nog een aantal dames die van start gaan. Zoë Mulder finisht als eerste, gevolgd door Anne van de Swaluw en op drie Steffie Verdickt.

Op naar de volgende wedstrijd op 23 november in Westenschouwen! Deze wedstrijd zal gelijk het Zeeuws Kampioenschap MTB worden verreden.

ATB Team X-Treme zal deze wedstrijd organiseren en kan nog wel wat hulp gebruiken.

Geef je dan ook snel op via deze link.