Verslag Zeeuwse ATB Wintercompetitie; Hulst

Algemeen

HULST, Zeeuwse ATB wintercompetitie, 3 december 2022

Vandaag zijn we weer welkom op de Liniedijk in Hulst. Inschrijven kan in het Reynaert College, waarna het parcours verkend kan worden. Op het parcours staat naast de start/finish strook nog een tent met daarin warme koffie en erwtensoep. Lekker met dit koude weer. Het is maar net 1 of 2 graden boven nul.

Categorie 9/10 jaar gaat als eerste van start, met deze keer wel 17 deelnemers! Nog nooit waren het er zoveel deze competitie. Na een valse start klinkt het fluitje om deze opnieuw te doen. De tweede keer gaat alles goed en snellen ze het parcours op. De uitslagen voor de podiumplaatsen zijn weinig verrassend. Bjorn Wisse op één, Brent van den Bergen op de tweede plaats, gevolgd door Wout de Meyer op de derde plaats. Het eerste meisje is ook deze keer weer Esmay de Hullu. Bij de categorie t/m 8 jaar wacht ons weer een strijd tussen Fedde van den Bergen en Morris Wagenaar. Deze keer in het voordeel van Fedde beslist. Hij weet al vrij snel een gaatje te slaan naar Morris. Morris houdt wel dapper vol, maar weet het gat niet dicht te rijden. Op de derde plaats eindigt Liam van Dorsselaer. Zijn tweede podiumplaats deze competitie. Ook in deze categorie doen er vandaag veel mee, dertien jonge strijders! Ze worden na de finish allemaal blij gemaakt met een tas, met daarin gezond fruit, een leuke muts en bouwpakketje. Erg leuk!

Categorie 13/14 jaar gaat om 13:00 uur van start met veertien deelnemers. Een super snelle start door iedereen, maar net voor de eerste bocht gaat het fout. Als eerste gaat Ylaisah Poppe tegen de grond, maar die neemt er een stuk of zes mee. Gelukkig zit iedereen weer snel op de fiets, maar de eerste paar mountainbikers hebben hierdoor wel gelijk een gat kunnen slaan. Sven Wisse en Sven Verduijn pakken de kop. Sven Verduijn probeert een paar keer weg te komen bij zijn naamgenoot, maar dat lukte niet. Uiteindelijk is het een sprint naar de finish, die nipt wordt gewonnen door Sven Verduijn. Quinten Roelands is ook weer terug! Een paar weken niet fit en ziek geweest, en volgens eigen zeggen, 5 kilo afgevallen. Vandaag fietst hij echter weer erg goed en weet de hele tijd op een derde plaats te rijden, zonder dat er iemand vlak achter hem zit. Luc Keijl en Florian Doens hebben last gehad van de valpartij, en moeten dus aan een inhaalslag beginnen. Ze rijden heel de tijd bij elkaar, maar in de sprint met foto finish weet Luc op haarlengte van Florian te winnen. Eerste meisje is Anniek Voermans, die op Zeeuws Vlaamse grond altijd wat extra aangemoedigd wordt door familie en vrienden. Dat geeft vleugels! Ylaisah Poppe weet goed terug te rijden na haar val, daarachter zitten Senna Klaasse en Veerle Bruijnes. Deze week geen pech voor Veerle, en een mooie wedstrijd kunnen rijden, met een snel laatste rondje, in strijd met Senna.

Bij de categorie 11/12 jaar zijn 15 deelnemers. Met het inrijden heeft Melvin Couque pech. Vorige week gevallen in de wedstrijd in Ouddorp, waarbij zijn frame beschadigd is, en deze nu bij de fietsenmaker staat. Vandaag dus op de fiets van zijn vader. Met inrijden breekt zijn ketting echter opeens. Balen! Gelukkig heeft hij ook nog zijn oude fiets bij, al wordt die wat klein. Dan daar maar op rijden, al gaat dat niet zoals hij normaal rijdt. Volgende keer beter, Melvin, je hebt de wedstrijd wel uitgereden. Voorin zien we deze keer een andere strijd dan we gewend zijn. Bij de andere wedstrijden was het steeds Cedric van Belle die gelijk de kop pakte, en moeiteloos naar de eerste plaats fietste. Deze keer echter niet. In de eerste ronde weet Guus Versloot op kop te rijden. Daarachter zien we een aantal deelnemers dicht bij elkaar. Nikita Walrave, Mats Wagenaar, Cedric van Belle, en Senna Verschuren. Eigenlijk blijft dit bijna de hele wedstrijd zo, en zitten ze naar elkaar te kijken. In de laatste ronde vindt Mats het genoeg geweest, en besluit weg te rijden. Dit doet hij met een hele snelle ronde, waarmee uiteindelijk met een voorsprong van 18 seconden op Cedric over de finish weet te komen! De eerste keer op het hoogste treetje van het podium, gefeliciteerd Mats. Cedric weet als tweede binnen te komen. Na de wedstrijd vertelt hij dat hij wat werd opgehouden, maar eigenlijk was de oorzaak van zijn wat mindere wedstrijd (alhoewel een tweede plaats nog steeds erg goed is) dat hij drie dagen met hoge koorts thuis had gezeten deze week. Dan heb je nog knap gereden, Cedric. Eerste meisje en tegelijk de derde plaats is deze week voor Nikita, die een mooie wedstrijd heeft laten zien.

Iets verder zien we op plaats zeven Joachim den Boon, die iedere wedstrijd iets sterker lijkt te gaan rijden. Een mooie prestatie. Helaas is Samuel Blok na de eerste ronde afgestapt. Lucas de Rover heeft onder de wedstrijd de indruk dat zijn voorband lek staat. Er lijkt inderdaad wat weinig lucht in te zitten, maar hij rijdt er toch de wedstrijd op uit.

De podiumplaatsen bij de heren 39+ zijn:

Dennis Raadtgever
Jan-Piet Saman
Edzard van Ewijk

Bij de 15+ mannen gaat ook deze week de eerste plaats weer naar Diego Sandee. De tweede plaats is voor Niels Mesu, in sprint met Kees de Visser. Ook voor de plaatsen daarna wordt nog gesprint.

Bij de dames gaat de winst naar Marissa Baks. Ook voor deze tweede plaats wordt gesprint door Melissa Nuijten en Sarah ten Hartog. Melissa weet die sprint net te winnen.

De overige resultaten zijn uiteraard weer terug te vinden op de website van TMZ: www.tmzzeeland.nl

Bedankt organisatie, onder andere @kermiskoers Hulst, voor deze leuke wedstrijden!

Volgende week is er even geen wedstrijd voor de wintercompetitie, maar er is voor de liefhebbers wel een strandrace in Ouddorp. Anders hopen we je weer terug te zien op 17 december in Heinkenszand, waar de wedstrijd rondom Stelleplas verreden zal worden.