Verslag Zaterdag 7 september 2019 LJC Breda

Algemeen

BREDA – Een wedstrijd die lekker dichtbij is voor ons en dat was te merken. Ondanks dat het in de ochtend nog heel hard regende kwamen er veel X-Tremisten naar deze wedstrijd. Al vanaf categorie 2 hadden we een deelnemer. Zo leuk en gezellig om dit met elkaar te beleven.

Cas Lavooij kwam in categorie 2 aan de start en wat had hij zijn zinnen hierop gezet. Vanwege het klassement moest Cas achteraan starten, maar hij wist op de juiste plek te gaan staan en bij de start al gelijk veel deelnemers in te halen. Het was veel draaien en keren en op het parcours zelf was het lastig inhalen dus vooral op de sprint strook naar de finish toe lukte dat iedere goed. Ronde voor ronde haalde hij er steeds meer in. Cas reed een sterke wedstrijd en wist als 17e te eindigen van de 30 deelnemers.

In categorie 3 waren Melvin en Florian van de partij. En ook deze mannen kwamen even laten zien wat ze in huis hebben. De nieuwe fiets die Melvin heeft zorgt ervoor dat hij steeds harder gaat rijden en de technische stukken met gemak rijdt, Van Florian zijn we al gewend dat hij maar 1 stand heeft en dat is zo hard mogelijk. Allebei de mannen doen niet mee in het klassement dus starten dan achteraan. Florian kwam als 13e over de streep en Melvin als 20e. In totaal reden er 26 deelnemers mee.

In categorie 4 voegde Luuk Lavooij zich bij het vaste clubje. Na een sterke start van Maike reed hij een aantal rondes op de 2e plek echter moest hij toch zijn meerdere kennen in zijn concurrenten en wist als 3e te eindigen. Weer een mooie podiumplek. Melissa had een feestje gehad de avond ervoor. Tja dat heb je met die meiden die nu opeens op het voortgezet onderwijs zitten, maar voor Melissa maakt dat allemaal niet uit. Ook zij knalde er vandaag weer vol in. Ze wist als 18e te eindigen en als 4e meisje. Daarachter reedt Jarno die met een goede start keurig in het middenveld terecht kwam. Luuk, Maud en Anniek gingen in de eerste ronde tegelijk op en reden vlakbij elkaar. Jarno kreeg echter pech met zijn achterwiel. Dit werd verholpen door een omstander maar inmiddels was Luuk al naar voren gereden en kwamen ook Anniek en Maud er voorbij. Jarno moest achteraan de race opnieuw beginnen. Helaas kwam hij met één van de achter rijders lelijk ten val waardoor hij de wedstrijd moest opgeven, Luuk reed echter een zeer sterke wedstrijd en doordat hij met gemak alle technische stukken nam kon hij plekje voor plekje opschuiven naar voren. Hij kwam als 30e over de streep. Anniek moest wel een gaatje laten maar eindigde als 34e. Maud kreeg de spirit ook weer goed te pakken nadat ze haar broer voorbij reeds en eindigde als 38e, Het doel om dit keer niet laatste te worden was daarmee ruimschoots behaald.

In categorie 5 stond Rocco aan de start. Hij had er zin in en was zelfs niet naar het schoolfeest gegaan om uitgerust aan de start te staan. Rocco reed een prima race en kwam als 37e over de finish.

Zoals elke week waren ook de beiden Senna’s weer aanwezig. Net als de week ervoor eindigde Senna Remijn vandaag als 2e en Senna van Iwaarden als 23e.

Het was een geslaagde dag met elkaar zo. We hopen dat de wedstrijden bij iedereen gaat leven en er volgende week zaterdag 14 september een X-Treme dag van te maken met zijn allen.

Laten we ervoor zorgen dat de kleuren rood en zwart deze dag overheersen en kom allen naar Burgh-Haamstede!

 

Auteur: Christien Struijk