Verslag Wollebrand Jeugd MTB Wedstrijd

Algemeen

Op zaterdag 20 april is de 5e wedstrijd van de landelijke MTB competitie gereden. De wedstrijd was dit keer op het mooie clubparcours van Wielerclub Westland Wil Vooruit in Honselersdijk. Verscholen tussen veiling en kassen ligt daar een prachtig terrein met voor elk wat wils. De organiserende vereniging is terecht trots op dit complex, en je ademt de wielerhistorie als je de kantine binnenkomt.

Foto Niels SteenblokDit keer waren weer 17 renners paraat, en dit keer mochten ze proberen om Niels Wubben in te halen. De veldrijder was na een zwaar crossseizoen sinds kort weer in training. Hij was zaterdag de voorrijder tijdens de wedstrijden.
 
In categorie 1 reed Kasper Rentier uit Hoogerheide als snel los van de rest. Hij eindigde als eerste. In categorie 2 eindigden Alex Piso en Roel Verloop als 4e en 7e. In categorie 3 reden Dies Moelker en Tom Houmes mee en zijn zijn gefinished als 4e en 22e. Vanaf categorie 4 werd er steeds een stukje Rocky Garden bij het parcours getrokken en kwam de geleerde techniek van de training goed van pas. Emma Verloop eindigde als tweede op het podium, Mike Deutekom eindigde als 13e en Martijn Steenblok eindigde op plek 16. Tijdens het inrijden zat er nog wat meer techniek in het parcours, maar dat had de organisatie er jammer genoeg uitgehaald voor de wedstrijd in categorie 4 (althans, Martijn vond het jammer!)
 
Na de middag zat er nog meer uitdaging in het parcours. Zoë Mulder was wederom goed op dreef en is als eerste gefinished in categorie 5. Alex Piso was 8e. Merien Moelker moest zich afmelden met een spierblessure. In categorie 6 deden 4 Xtreme renners mee. Mick van Dijke was eerste, Tim van Dijke 6e, Damy Vader 9e en Jarmo Visser is als 17e ge-eindigd. In categorie 7 was Joppe de Vries 6e en Marijn Vermue was 8e.
 
Al met al een leuke Mountainbike dag met mooie wedstrijden. De thuisrijders van Westland Wil Vooruit zaten opvallend vaak bij de top 3, dus trainen op een technisch parcours is bij deze wedstrijden zeker een voordeel!