Verslag ochtendprogramma JMW Breda

Algemeen

Verslag JMW Breda ochtendprogramma

Op zaterdag 13 april trokken 17 Team X-treme renners en hun supporters naar Breda voor de 4e landelijke MTB wedstrijd. De weersgoden hadden het dit keer stukken beter met ons voor dan bij de “eigen” wedstrijd op 23 maart in het koude Burgh Haamstede. Tijdens de eerste 3 categorieën was de zon nog niet te zien, maar bij Categorie 4 kwam de zon toch echt tevoorschijn zodat het goed toeven was.

Om half elf mocht Kasper Rentier uit Hoogerheide namens X-treme de spits afbijten. Hij zette meteen de toon voor de rest van de ochtend door sterk naar een 3e plek te rijden en zo de eerste X-treme renner op het podium te worden. In categorie 2 gingen even later Roel Verloop en Alex Piso van start. Zij rijden hetzelfde rondje als Kasper, maar dan een paar minuten langer. Op het terrein van de Wielervereniging Breda was een mooi parscours neergelegd, met maximaal gebruik van de kunstmatig aangelegde heuvels. De start van Alex zat niet mee, maar gaandeweg kwam hij beter in de wedstrijd. Hij eindigde uiteindelijk ook met een derde plaats op het podium. Roel starte wat verder achterin in het veld en heeft er een sterke inhaalrace van gemaakt. Aan het eind zat hij kapot, maar hij is wel knap als 5e geëindigd in een veld van 15 jongens.

Voor categorie 3 en 4 werd er een echte zandbak (met chicken run) bij het parcours gehaald. Dit was een echte uitdaging extra erbij. Shirin van Anrooij, Tom Houmes en Dies Moelker gingen in categorie 3 van start voor hun wedstrijd. Dies had vandaag geen zin om met anderen te rijden, in de eerste ronde heeft hij het nog geprobeerd, maar daarna bond hij z’n duivels onder en is er met een groot verzet vandoor gegaan. Gaandeweg de wedstrijd heeft hij z’n voorsprong steeds verder uitgebouwd, onder andere door goed fietsend door de zandbak heen te komen. Shirin heeft heel de wedstrijd flink strijd moeten leveren en schoof steeds verder op naar het volgende groepje of renner dat ze voor zich zag. Ze finishte prima als derde in haar spannende wedstrijd. Tom Houmes starte achterin het veld en heeft z’n supporters beloont met stug doorwerken om op te schuiven in het startveld. Na een zware wedstrijd is hij als 21e geëindigt.

In categorie 4 startten Mike Deutekom, Martijn Steenblok en Emma Verloop. Het was voor Mike de eerste Landelijke Mountainbike wedstrijd, maar je kon duidelijk zien dat Mike oa. door z’n racefiets ervaring erg goed mee kon. In het startveld van 27 renners moest hij achterin starten, maar na 3 ronden zat hij samen met Martijn en nog 2 andere renners te fietsen om de 8e plek bij de jongens. De normale lengte van de wedstrijd in categorie 4 is circa 30 minuten, maar vandaag kon de jury er geen genoeg van krijgen en zaten de mannen meer dan 35 minuten in het zadel. Het was aardig stil in de auto op de terugweg. Mike moest na deze lange wedstrijd sprinten en is mooi 9e geworden. Martijn is als 11e gefinisht en heeft zijn startpositie voor de volgende wedstrijd weer iets verbeterd. Emma werd heel mooi 2e bij de meisjes.

Na de pauze gingen Zoë Mulder en Arthur Piso van start voor hun wedstrijd. Merien Moelker was vanwege ziekte afgemeld –> Beterschap Merien! Zowel Zoë als Arthur startten goed vooraan in het veld. Ze reden allebei een sterke wedstrijd, maar Zoë was na de latere winnaar Luke Verburg uit Schiedam toch wel een klasse apart. Ze heeft strijd geleverd met 4 jongens, en ze heeft die mannen echt pijn gedaan vandaag. Ze is als eerste meisje als derde in de totaal eindstand geëindigd. Arthur had in de eerste ronde nog energie om een stunt uit te halen op de brug (die ook nieuw was toegevoegd aan het parcours voor cat. 5, 6 en 7), maar later had hij al zijn energie nodig om de belagers van zijn lijf te houden. Hij is uiteindelijk 8e geworden.

In categorie 6 gingen Tim en Mick van Dijke er samen snel vandoor.