Verslag MTB jeugdwedstrijd Oss

Algemeen

OSS Op zaterdag 31 augustus is alweer de 11e landelijke wedstrijd voor de Mountainbike jeugd gereden. Dit keer zijn we neergestreken op De witte Ruysheuvel in Oss. Vooraf wisten we niet veel over het parcours, maar we werden bij aankomst blij verrast.

 

Het parcours was aangelegd rondom een motorcross-terrein en kende veel hoogtemeters. Door de droogte was het wel erg stoffig geworden.

In totaal deden 10 renners van ATB Team X-Treme mee aan de wedstrijden. In categorie 2 reed Alex Piso naar de 5e plek, en Roel Verloop werd 7e. In categorie 3 was Dies Moelker niet zo goed weg, maar hij wist toch nog 3e te worden. Ook Martijn Steenblok was niet goed weg in categorie 4 maar hij heeft toch nog veel renners ingehaald en is 11 geworden. Emma Verloop was wel goed weg en heeft haar wedstrijd gewonnen. In categorie 5 reden Zoë Mulder (1e), Arthur Piso (12e) en Merien Moelker (21e) mee. Je kon merken dat Merien een heuveltraining had gedaan in de Ardennen deze zomer, want hij heeft heuvelop aardig wat gaatjes dichtgereden.

Mick en Tim van Dijke (categorie 6) hadden in het begin van de wedstrijd nog gezelschap van een renner van Westland Wil Vooruit, maar uiteindelijk waren ze die allebei kwijt en zijn ze onbedreigd naar de 1e en 2e plek gereden.

Op www.jeugdmountainbike.nl staan de klassementen en ook diverse foto’s van de wedstrijden.

Laatst aangepast (woensdag 04 september 2013 12:30)