Verslag LJC Oss 31 augustus 2019

Algemeen

OSS – Terwijl Zeeland alweer 2 weken naar school gaat is voor sommige andere 31 augustus het laatste weekend van de vakantie. Dus na een zomerstop begint vandaag weer een LJC wedstrijd. Vandaag zijn we hiervoor afgereisd naar Oss. Het clubje X-Tremisten is vandaag wat kleiner. Sommige vinden Oss te ver en andere kiezen voor België. Trainer Jan was vandaag al vroeg aanwezig om de jeugd te ondersteunen en het inrijden kan beginnen. De zon schijnt al vroeg en de temperaturen lopen als snel hoog op.

In categorie 4 staan Maike, Melissa, Maud en Jarno aan de start. Tussen het inrijden en de wedstrijd was er genoeg gezelligheid bij de camper van Jan en na het warm rijden gaan de kids om 11.45 uur richting de start. De start is op een motorcross baan en is gelijk omhoog dus dat wordt zorgen dat je gelijk goed inklikt.

Senna Remijn, Senna van Iwaarden en Nina Houmes waren inmiddels ook gearriveerd om de teamgenoten te komen aanmoedigen.
Na een goede start gingen Melissa en Maike er goed vandoor Jarno en Maud moesten achteraan sluiten, maar vol goede moed gingen ze de strijd aan. In de eerste ronde kwam Maike ten val, Heel zijn stuur scheef waardoor hij niet gelijk door kon. Dit werd gelukkig snel opgelost en Maike kon de achtervolging in. Op een keurige 3e plaats wist hij te eindigen.

Melissa reed ook een zeer sterke wedstrijd. Ondanks dat haar ketting eraf liep wist zij deze zelf er gelijk op te leggen en door de te rijden. Na een spannende strijd kwam Melissa als 11e over de finish en eindigde als 3e meisje, Jarno wist zich weer naar voren te knokken en reed ook zeer goed waardoor hij als 30e over de finish kwam. Maud haar grootste concurrent was de warmte. Gelukkig stond er in de verzorgingspost een bak met water en sponzen en Demi hielp bij het aangeven hiervan. Maud haar doelstelling was vandaag vooral uitrijden en ze wist als 39e over de finish te komen, Er reden er in totaal 40 mee.

Vanwege het niet kunnen blijven naar de wedstrijden is er geen verslag van de andere categorieën door mij. Alleen de uitslagen heb ik nog voor jullie:

In categorie 5 eindigde Nina als 16e van de 46 deelnemers.
In categorie 6 eindigde Senna Remijn als 2e van de 39 deelnemers.
In categorie 7 eindigde Senna van Iwaarden als 20e van de 34 deelnemers

 

Auteur: Christien Struijk