Verslag LJC Oldenzaal 11 mei 2019

Algemeen

OLDENZAAL – Vanwege de locatie en het reizen of wegwedstrijden waren er vandaag wat minder x-tremisten aanwezig als anders. Het parcours was echter zeer technisch met soms lastige obstakels erin, maar de mountainbikers konden hier hun energie goed in kwijt.

Op 2 punten konden de deelnemers kiezen tussen verschillende mogelijkheden. Van een technische moeilijk afdaling tot de chickenrun. Tijdens het inrijden kwam Melissa uit categorie 4 echter 2 x ongelukkig ten val. In de boomstam afdaling bleek dat de onderste tree niet veilig was waardoor haar wiel vast kwam te zetten en Melissa lelijk ten val kwam. Melissa besloot om even rustig aan te doen en we hoopten met haar mee dat ze de wedstrijd toch kon rijden.

Jarno vloog over de kop tijdens het inrijden van een drop. Zijn 26 inch fiets bleek hier iets te klein voor te zijn. Nadat hij ontvouwen was door omstanders en de schrik even goed te pakken had stapte hij toch weer op om het parcours verder te verkennen.

Om 12.05 uur is de start van categorie 4. Melissa voelde zich goed genoeg om toch te starten wat gezien haar crashes bijzonder was. Het bewijst maar eens dat mountainbikers niet kleinzerig zijn.
Maike zat er bij de start goed bij en wist in de eerste rondes op een keurige 2e plek. In de laatste ronde wist de nummer 3 hem echter in te halen en Maike eindigde uiteindelijk op een 3e plek. Maar zeer knap gereden.

Melissa zat er bij de start ook goed bij. Uiteindelijk moest ze strijden om de derde plek maar het was duidelijk te zien dat ze haar snelheid niet meer had. Als 4e meisje reed ze de wedstrijd uit op een 19e plek. Ondanks dat dit haar minste positie was zijn we zeer blij dat ze de wedstrijd toch kon uitrijden en niks heeft overgehouden en verwachten we haar weer topfit bij de volgende wedstrijd te zien.
Jarno pakte bij de hindernissen de B line. Hierdoor wist hij diverse deelnemers telkens voorbij te rijden omdat de meeste de chickenrun namen. Op een keurige 29e plek wist hij te eindigen.

Maud overtrof zichzelf tijdens deze wedstrijd. Waar iedereen in het middenveld de chickenrun of de B line pakte ging Maud over de A line naar beneden. Dit leverde bij de eerste afdaling 5 plekken winst op. Iedere ronde wist ze naar voren te komen en kwam als 31e over de finish.

Ook Veerle was vanmorgen al vroeg vertrokken, want beste lezers de reis duurde minimaal 2,5 uur voor iedereen. Waar iedereen bij de start er als een haas vandoor gaat pakt Veerle meteen haar eigen tempo en kan dit de hele wedstrijd volhouden. Door het aflopen van haar ketting en dit even duurde voordat deze er weer op lag moest Veerle als laatste met een inhaalrace beginnen. Tevreden kwam ze over de finish want ondanks de pech wist ze toch nog 3 deelnemers in te halen. Mooi om te zien hoe iedere deelnemer van zo’n wedstrijd geniet.

Zowel in categorie 5 als 6 kwam er vandaag niemand van ons aan de start. Dus het was wachten tot Senna van Iwaarden om 15.00 uur van start mag in categorie 7. Het zonnetje scheen heerlijk en omdat Senna met zijn vader ook altijd trouw de kids in categorie 4 komen aanmoedigen bleven er een aantal ouders en kids om Senna aan te moedigen. Waar de jongere categorie voor de wat makkelijkere afdalingen soms kozen is dat voor onze Senna niet aan de orde. Die pakt alle A lijnen of het hem totaal geen moeite kost. Onder luidde aanmoedigingen probeerde Senna de aansluiting met een grote groep te vinden. Ondanks zijn goede inzet reden ze voor hem net iets harder waardoor Senna hen moest laten gaan. Senna reed keurig zijn eigen race. Hij wist als 27e te finishen van de 43 deelnemers.

Onze dank gaat uit naar onze reisleider van vandaag. Het parcours was lang en er waren veel uitdagende onderdelen om te gaan kijken. De reisleider wist ons echter tijdig op elke plek te brengen om Senna weer te kunnen aanmoedigen.

Volgende LJC wedstrijd is zaterdag 18 mei in Arkel. Deze wedstrijd is niet heel ver weg dus hopelijk suiten veel x-tremisten deze dag gezellig aan!

Auteur: Christien Struijk

 

Video Christien Struijk

 

Video Christien Struijk