Verslag LJC Groesbeek 6 april 2019

Algemeen

GROESBEEK  – Vandaag stond de 4e LJC wedstrijd van het seizoen op het programma in Groesbeek. Sommigen waren de avond van te voren al gearriveerd terwijl anderen vroeg uit de veren waren gegaan om op tijd te arriveren. Onderweg naar de wedstrijd toe regende het behoorlijk. Maar bij aankomst in Groesbeek was het droog maar wel bewolkt. Onze trouwste supporter Demi had er al voor gezorgd dat de X-Treme tent klaar stond waardoor iedereen gelijk de spullen kon neerzetten en aan het inrijden beginnen. In Groesbeek staan er technisch gezien niet heel veel moeilijke stukken maar het zou een wedstrijd worden met veel draaien en keren. En voor de oudere groepen wel wat zwaardere klimmen en afdalingen.

Vanwege de afstand waren er wat X-Tremisten die vandaag voor een wedstrijd in België of op de weg kozen.
De eerste X-Tremisten kwamen in categorie 4 aan de start. Vandaag zou de laatste dag met loting zijn dus spannend weer wie waar kwam te staan. Sam Mullaert mocht plaatsnemen op de 2e start rij. Melissa Nuijten op de 4e. Jarno Struijk in de middenmoot en Maike Tazelaar en Maud Struijk hadden wederom de pech om achteraan aan te sluiten. Vanwege het parcours zou het vandaag lastig worden om goed naar voren te rijden maar vol goede moed begonnen ze aan deze strijd.

Sam wist bij de start een mooie 4e plek in te nemen en Melissa en Maike wisten al gauw naar plek 7 en 8 te rijden door mooie inhaalacties. Sam kwam in de eerste ronde echter ten val waardoor zijn fiets niet optimaal meer functioneerde en moest daardoor wat concurrenten laten gaan. Maike eindige op een 7e plek en Melissa werd 2e meisje (9e overall). Haar benen waren leeg, dus vandaag zat er niet meer in. Sam wist uiteindelijk op een 16e plek te eindigen waart hij zelf niet tevreden over was. Jarno wist met mooie inhaalacties een 29e plek te veroveren. En Maud hield ook goed stand en wist zelfs wat jongens in een bocht in te halen zodat die dwars door het water moesten wat dan weer wel tot gevolg had dat ze zelf ook nat werd. Maud eindigde op een 37e plek van in totaal 55 deelnemers.

In categorie 5 stond Nina Houmes aan de start ook het geluk stond vandaag niet aan haar kant en moest vanuit het achter veld starten. Na het materiaal pech van vorige week was het voor de mecanicien best spannend of het materiaal vandaag wel goed zou zijn. Maar de adviezen die ingewonnen waren pakte goed uit en al het materiaal was tip top in orde. Nina reed bijzonder goed en wist van de 41 deelnemers op een 21e plek te eindigen en 2e van de meisjes. Dus dat was weer een mooie podiumplek voor haar.

In categorie 6 stonden Senna Remijn en Rob Kastelein aan de start. Tot ieders grote verbazing mocht Senna op de eerste start rij plaatsnemen. Terwijl Rob redelijk achterin moest starten. Toen de mannen klaar stonden voor de start kwam er een mededeling dat het parcours was aangepast. Tijdens het inrijden moest iedereen om de vijver heen. Hierin zwommen jonge eendjes en die waren na het rijden van categorie 5 helemaal van slag waardoor werd besloten om dit stuk eruit te halen. Er werd nog wat gespeculeerd of dit niet aan Nina lag omdat die iedere keer zo hard voorbij kwam maar dit konden de eendjes ons niet vertellen. Senna en Rob hadden er verder weinig last van een popelde om aan hun wedstrijd te beginnen. Met een goede start reed Senna gelijk op de 2e plek en Rob wist al gauw in de middenmoot te belanden. Voordat de eerste ronde er op zat wist Senna al de koppositie over te nemen en gaf deze positie ook niet meer op. Zijn voorsprong wist hij iedere ronde uit te bouwen en Senna werd vandaag eerste. Super goed gedaan! Rob wist zich ook goed naar voren te rijden en kwam uiteindelijk als 10e over de finish. In totaal reden er in deze categorie 40 deelnemers mee.

Het zonnetje was inmiddels gaan schijnen en iedereen leefde vol spanning mee met Senna van Iwaarden die in categorie 7 als laatste nog van start moest. En jawel jullie raden het al om de eer van de vereniging hoog te houden mocht Senna vandaag als één van de laatste aansluiten in het start veld. We hoorde wat appels en peren rond vliegen maar opgeven is geen optie dus dat zou weer een wedstrijd volgas worden. Senna wist van de 52e deelnemers al gauw op de 27e plek terecht te komen en dit hield hij de hele wedstrijd vol.

De volgende wedstrijd is in Bergschenhoek op zaterdag 13 april. Deze wedstrijd zal er niet meer geloot worden. Het klassement is als volgt voor nu:

Categorie 3:
24e plek Florian Doens
42e plek Melvin Couque

Categorie 4:
3e plek Maike Tazelaar
7e plek Melissa Nuijten
32e plek Jarno Struijk
35e plek Anniek Voermans
41e plek Maud Struijk
46e plek Veerle Bruijnes
47e plek Sam Mullaert

Categorie 5:
30e plek Nina Houmes
60e plek Rocco Scholten

Categorie 6:
2e plek Senna Remijn
12e plek Rob Kastelein

Categorie 7:
28e plek Senna van Iwaarden

Hieronder nog een filmpje en wat foto’s van weer een TOP dag met ATB Team X-Treme!

LJC MTB Hel van Groesbeek Cat 4 (Guido Mullaert)