Verslag LJC Beesel, Limburg, 25 mei 2019.

Algemeen

BEESEL (L) – De dag begint wat grauw en hier en daar ondervinden sommige een klein buitje onderweg. De anderen die al aanwezig waren hadden prima droog weer. Ze geven regen op maar dat mag voor de meeste de pret niet drukken. Echter blijft het in het mooie Limburg droog en gaat de zon zelfs schijnen waardoor het nog warm werd ook.

In categorie 4 starten de eerste x tremisten. Veerle, Anniek, Maud, Jarno, Melissa en Maike. In totaal reden er 46 deelnemers mee. Het parcours zou zwaar worden. Veel zand en smalle paden. Voordat ze starten werd er om geroepen dat bij een val er een herstart zou plaatsvinden.

Terwijl Maike en Melissa een prima start hadden viel Jarno in het achterveld met 6 anderen en daardoor konden de rijen erachter niet weg komen en stonden Veerle, Maud en Anniek daar achter vast. De jury vond het niet nodig om opnieuw te starten dus met een grote achterstand voor de meiden begonnen ze aan hun race. Jarno lag nog wat langer op de grond en moest met een hele grote achterstand aan de race beginnen. Melissa en Maike zaten er goed bij echter door een afgelopen ketting en hierdoor verloren tijd moest ook Melissa met een inhaalrace verder gaan. Veerle, Maud, Anniek en Jarno wisten toch al snel weer de aansluiting te vinden met het overige veld. Helaas kwam Jarno vlak voordat hij voor de eerste ronde zou passeren hard ten val en werd hij uit de wedstrijd gehaald en moest opgeven. Maud en Veerle maakte er hun eigen strijd van en Veerle kroop steeds dichterbij. Maud wist echter haar voorsprong op Veerle te behouden. Ze eindigde als 44e en 43e. Anniek lukte het om de voorste in de wedstrijd voor te blijven waardoor ze nog een ronde extra kon rijden en eindigde op een 39e plek. Melissa had toch teveel tijd verloren met haar pech en wist uiteindelijk als 15e te finishen. Maike eindigde op een keurige 7e plek.

In categorie 5 was Nina Houmes de vertegenwoordiger van x treme. Ondanks de warmte leek Nina hier geen last van te hebben en na een prima start wist ze plekje voor plekje op te schuiven naar voren. Van de 31 deelnemers wist Nina vandaag te eindigen op een 15e plek.

In categorie 6 stond Senna Remijn aan de start en hij had er zin in. De trainingen van trainer Andre konden vandaag goed worden toegepast, want de technische afdaling vereiste wel wat kunnen. Senna nam vanaf het begin de leiding en ondanks een klein slippertje gaf hij deze positie niet meer op. Met een voorsprong van 11 seconden op de nummer 2 wist Senna als eerste over de finish te komen.

In categorie 7 was ook vandaag weer Senna van Iwaarden van de partij. Ook Senna is tijdens de wedstrijd ten val gekomen maar wist zich goed te herstellen en pakte een 24e plek van de 40 deelnemers.

De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op 15 juni in Assen. Deze dag is ook het NK wielrennen dus veel deelnemers laten deze wedstrijd schieten. Voor degene die wel gaan wensen wij ze alvast veel succes.

 

Auteur: Christien Struijk