Verslag LJC Arkel 18 mei 2019

Algemeen

ARKEL – De afgelopen week was het kouder als normaal en bewolkt dus de groep die vandaag vertrok naar Arkel voor weer een LJC wedstrijd was hierop voorbereid. Echter bij aankomst door de vroege ploeg van categorie 4 begon de zon al te schijnen en goed ook. Voor de toeschouwers was dit heerlijk maar voor de mountainbikers was dit toch weer even wennen deze wamte. Al snel gingen alle lange broeken en jassen uit al tijdens het inrijden.

Iedereen arriveerde vroeg en vandaag waren er weer meer x tremers naar de wedstrijd gekomen. Wat super gaaf om te zien dat er steeds meer jongeren enthousiast worden. Trainer Jan was vandaag ook meegekomen om samen met trainer Imre te helpen bij het inrijden op het parcours voor degene die dat willen. De samenwerking ging perfect en de trainers waren tevreden over het niveau. Na het inrijden is het tijd om even te rusten en te zorgen dat er goed gedronken en gegeten word. En om 11.15 uur begon Jan met een warming up voor de wedstrijd. Dat moet vandaag goed komen.

Om 12.05 uur staan vandaag aan de start in categorie 4: Maike Taizelaar, Melissa Nuijten, Maud Struijk, Anniek Voermans, Veerle Bruijnes, Jarno Struijk en Sam Mullaert. In totaal rijden er 46e mountainbikers mee. Sam kiest vaak voor de wegwedstrijden dus moest achteraan starten in het veld terwijl de andere op hun eigen positie in het klassement starten.

Voor vele geen verrassing meer maar zowel Maike als Melissa zaten er bij de start weer goed bij. Wat natuurlijk geen garantie is voor een goede klassering want mountainbike blijft een materiaal sport! Maar ook vandaag reden zij weer ijzersterk. Maike eindigde op een 2e plek en Melissa op een 9e plek (en 3e meisje). Dus beiden zouden het podium weer mogen beklimmen. Goed gedaan!

Jarno had een zeer goede start en reed het eerste rondje in de top 20. Ondanks dat hij technisch altijd veel winst boekt moet hij het toch afleggen tegen de snellere rijders waardoor hij langzaam weer wat naar achteren opschoof. Uiteindelijk werd Jarno 35e.

Anniek en Maud wisten er weer een eigen wedstrijd van te maken. In eerste instantie reed Anniek voor, maar Maud wist haar in de wedstrijd weer in te halen. Anniek bleef constant rijden de hele wedstrijd terwijl Maud toch meer last van de hitte bleek te hebben. Anniek eindigde op een 36e plek en Maud op een 38e plek.

Veerle rijd altijd haar eigen race! Met een grote glimlach rijd zij rond en geniet met volle teugen! En ze levert haar eigen strijd in het achterveld. In de sprint moest ze het toch afleggen en wist uiteindelijk als 44e over de streep te komen.

En dan hebben we Sam. Achteraan starten en ja wat verwacht je dan van zo’n wedstrijd. Nou Sam gewoon goed starten en langzaam naar voren rijden, toch? En dat deed Sam met een geweldige wedstrijd en mooie inhaalacties wist Sam als 10e over de finish te komen.

Ondertussen waren de deelnemers van de middagcategorieën al gearriveerd om hun ploeggenoten in categorie 4 te komen aanmoedigen. Zo mooi om te zien dat iedereen aangemoedigd wordt en daardoor nog harder gaat rijden. Dus vele uit categorie 4 blijven ook in de middag om de ouderen te zien rijden.

In categorie 5 stonden vandaag aan de start: Nina Houmes, Dennis Polfliet en Rocco Scholten. In totaal reden er 39 deelnemers mee. In de wintercup had Rocco dit parcours ook gereden. Toen was het glad en nat en er zaten een paar steile afdalingen in waarvan Rocco dacht die doe ik niet. Gelukkig waren trainer Jan en trainer Peter er om Rocco hierbij te helpen. Even dachten we dit gaat hem niet worden, maar uiteindelijk wist Rocco gewoon naar beneden te rijden en was de angst volledig verdwenen dus kon er gestart worden.

Omdat het niet zeker was of Nina erbij kon zijn heeft ze zichzelf na ingeschreven wat inhoud dat je achteraan moet starten en voor Dennis was het de eerste wedstrijd en ook Rocco had er nog maar 1 meegedaan. Dus gezamenlijk stonden ze in het achterveld voor de start.
We denken dat het toch ligt aan Nina haar glinsterende grijze helm, want wat ze zelf ook niet had verwacht reed ze weer eens ouderwets hard op haar fiets. Plek voor plek ging ze naar voren. Wel fijn haar nieuwe helm want we zagen haar goed aankomen als toeschouwers. En Nina wist als 20e te eindigen (4e meisje).

Ook Dennis begon aan een inhaalrace. Aan zijn snelheid ligt het niet want die heeft hij wel, maar een mountainbike wedstrijd met inhalen is toch weer anders dan op de weg. Dennis wist uiteindelijk als 28e over de finish te komen.

Rocco kwam ronden naar ronde in zijn ritme en ging steeds harder fietsen. Helaas had hij een afloper in zijn achterband waardoor hij het laatste rondje niet meer hard kon rijden. gelukkig was de wedstrijd klaar en mocht hij finishen en deed dit als 35e.

En dan is categorie 6 aan de beurt. Senna Remijn is de enige van onze vereniging die meedoet. Dus alle toeschouwers konden hem aanmoedigen. In totaal rijden er 34 deelnemers mee vandaag.
Zoals we van Senna gewend zijn rijd hij vooraan. Al vanaf de start wist hij de 2e plek te bemachtigen en geeft dit de gehele wedstrijd niet op. Zelfs een valpartij zorgt er niet voor dat hij zijn positie kwijt raakt. De nummer 1 rijdt vandaag erg hard en is niet bij te houden, maar Senna mag het tweede plekje op het podium in beslag nemen. Goed gedaan weer!
Als laatste start categorie 7, van de 36 deelnemers is Senna van Iwaarden de enige die ATB Team X-Treme vertegenwoordigd. Nadat iedereen hem geluk wenst gaat ook hij van start. Senna rijdt altijd in de middenmoot dit seizoen en ook vandaag was dat niet anders. Senna wist als 24e te eindigen.
Dat Senna bijzonder is dat weten we allemaal, maar dat werd vandaag door de speaker bevestigd. Iedere keer als hij over de finish streep kwam werd hij aangekondigd als de bijzondere Zeeuw Senna. Wat wij natuurlijk alleen maar kunnen beamen.

Achteraf bleek echter na wat inside informatie dat alle Zeeuwen als bijzonder werden bestempeld door de speaker. En daar zijn we trots op. Met een mooi team en saamhorigheid naar wedstrijden gaan en iedereen respecteren en in zijn waarde laten. Dat maakt het mountainbike zo mooi als vereniging.

De volgende wedstrijd is in Beesel in Limburg en een zeer mooi parcours. Deze is weer wat verder weg, maar wat zou het gaaf zijn als we weer met een grote groep samen zijn!

Sluit je aan en doe mee!

Auteur: Christien Struijk