Verslag LJC Apeldoorn, 6 juli

Algemeen

APELDOORN – Het is al weer even geleden maar vanwege vakantie dit keer het verslag van de wedstrijd wat later.

Met een prima weertje deze dag was het voor sommige een hele vroege heenreis en voor anderen lekker uitslapen omdat ze al de dag van te voren richting Apeldoorn waren gekomen. Het parcours in Apeldoorn staat garant voor technische stukken, klimmen, kombochten, zandhappen en vooral veel plezier.

In categorie 4 starten onze eerste x tremisten. Maud Struijk, Jarno Struijk, Anniek Voerman, Maike Tazelaar en Melissa Nuijten. Maike had het zwaar vandaag. De benen leken niet te willen, maar van opgeven was geen sprake. Door rijden tot het eind en dat deed hij. Hij wist als vierde over de streep te komen. Melissa reed een zeer goede wedstrijd. Zo snel dat het tijdens de wedstrijd niet duidelijk was voor de schrijfster van het stuk hoe het met haar ging. Maar overall wist Melissa als 11e te eindigen en als 3e meisje. Een podiumplek voor haar! Jarno en Anniek waren weer eens bezig met een onderlinge strijd. Terwijl Jarno iedere ronde inliep op Anniek moest hij iedere ronde bij de zandbak passage toch echt toezien hoe Anniek als een raket hierdoor heen reed en Jarno het hier lastig had. Anniek wist hierdoor ruim voor Jarno te eindigen als 36e. Terwijl Jarno in een zeer lange sprint zijn directe concurrent tijdens de wedstrijd achter zich te houden en als 37e over de finish te komen. Het was niet de dag van Maud. Haar benen wilde maar niet vooruit gaan. Ze had het zwaar en kwam als 46e over de finish. In totaal reden er 50 deelnemers mee.

In categorie 5 stond Rocco Scholten aan de start in een veld van 40 deelnemers. Hij had er onwijs veel zin in, maar de technische stukken en niet de mogelijkheid om een chickenrun te pakken zorgde ervoor dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden. nadat hij goede moed was ingesproken door de andere begon hij iets wat voorzichtig aan de wedstrijd. Al gauw kwam hij in zijn ritme en wist de juiste routes te pakken want ja de chickenrun bleek veel sneller te zijn, dus dat was slim van hem. Rocco kwam als 37e over de finish onder luid aanmoedigen van zijn andere teamgenoten. Met een tevreden gevoel kon hij weer huiswaarts gaan.

In categorie 6 was het Senna Remijn die als afgevaardigde van X treme aanwezig was. Op de nummer 1 stond vandaag geen maat en Senna wist na een spannende wedstrijd toch de derde plek te veroveren en ook hij ging met een medaille naar huis.

In catergorie 7 was het Senna van Iwaarden die zijn kwaliteiten mocht gaan tonen. Al enige tijd blijkt de snelheid wat achterwege, dus daar moest eens verandering in komen en hoe!!! Senna heeft de afgelopen periode achter een echte Derny gereden om meer snelheid te kweken. 2 vliegen in een klap. Senna gaat erg loei hard van rijden en zijn vader en moeder maken hele mooie ritje mee. Nu was het natuurlijk afwachten of de snelheid bij een mtb wedstrijd er ook weer was en jawel hoor. Van de 34 deelnemers wist Senna dit keer de top 20 te halen en eindigde op een 17e plek,

De volgende LJC wedstrijd is in Oss op zaterdag 31 augustus. Deze wedstrijd is dichterbij dus hopelijk sluiten er weer veel X-Tremisten aan. Tot de volgende keer.

Auteur: Christien Struijk