Verslag Johan (MTB) Hendrikse: Salzkammergut Trophy 2015

Algemeen

BAD GOISERN (Oostenrijk) – Zaterdag 11 juli 2015 Salzkammergut Trophy 2015

X-Tremist Johan Hendrikse rijdt elk jaar wel een aantal marathons. Is het niet in zijn favoriete vakantiestemming, Gran Canaria, dan is het wel elders in Europa. Dit keer is de Salzkammergut Trophy 2015 aan de beurt met een verslag.

20150711-1 Salzkammergut Tropy Johan Hendriks - foto - sportografHet was vandaag bloedheet hier in Oostenrijk. Meestal kan ik goed tegen de warmte en zijn dat mijn favoriete omstandigheden maar tijdens de laatste training met warm ging het ook wat minder dus ?? Maar de omstandigheden zijn wel voor iedereen gelijk.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd ging me heel goed af. Tot weer terug bij Bad Goisern was ik sneller als vorig jaar. Het is wel een moeilijk stuk maar het klimmen moet dan pas echt beginnen.

Tijdens de klimmen verloor ik steeds meer plaatsen, maar als je dan naar de einduitslag kijkt valt het me reuze mee. Totaal plaats 846 en 13e op leeftijd, dus een beetje tevreden moet ik zijn, zeker als je bedenkt dat een derde van de starters de finish niet haalt.

20150711-2 Salzkammergut Tropy Johan Hendriks - foto - sportografIn de week vooraf was de angst al ontstaan tijdens de klimmetjes, dat mijn kleinste versnelling en tandje te zwaar zou kunnen zijn. Maar gewoon wat meer kracht was mijn gedachte en dan komen we er wel.
Dit bleek niet helemaal waar het was echt te zwaar en dan blaas je zeker met de warmte jezelf op. Dus ik weet wat me te doen staat voor volgend jaar; een zo licht mogelijk verzet monteren.

De avond na de marathon was mijn gedachte “dit nooit meer”. Ik kom in dit schitterende mountainbike gebied alleen terug om een weekje te mountainbiken en zeker geen Salzkammergut Trophy meer.

Maar de volgende dag is de gedachte weer al anders; ik monteer een kleiner verzet en we gaan weer.

Nog en link van bikeboard.at om een indruk te krijgen hoe het dit jaar was:
http://bikeboard.at/Board/Bildbericht-Salzkammergut-Trophy-2015-th213336
 

20150711-3 Salzkammergut Tropy Johan Hendriks - foto - sportograf