Verslag Joahn Hendrikse Marathon Open MTB Gran Canaria 2013

Algemeen

Vrijdag 5 april startnummer opgehaald. Normaal is dat al een drukte van belang maar omdat het nu over de hele dag verdeeld is ben ik direct aan de beurt. Nummer 35 is voor mij en de juiste chip voor tijdregistratie wordt er bij gezocht en tegen betaling van €20,00 borg kan ik zaterdag 6 april van start voor de Open MTB marathon Gran Canaria 2013.

 

altDrie afstanden zijn er mogelijk 85 km. met 2350 hm., de 65 km. met 1600 hm. en de 38 km. met 1200 hm.

Ik heb voor de 85 km ingeschreven dus daar gaan we voor.

Ik wil deze zware marathon binnen 6 uur afwerken.

We starten in Parque Sur een mooie sport accommodatie tussen Playa del Ingles en Maspalomas. Ons verblijf op Gran Canaria wordt ook een beetje als vakantie gezien dus 7 uur uit bed is best wel vroeg.

Om 8 uur wil ik aanwezig zijn nu is het maar 10 minuten rijden met de fiets maar je weet nooit. Tenslotte wil ik ook niet helemaal achterin het startblok staan.

Nu is het een geneutraliseerde start dus het maakt niet zoveel uit, maar mijn ervaring is dat er van begin af aan flink met de schouders en ellebogen gewerkt wordt.

Voor de start nog met Bert op de foto die zal ik pas weer zien als ik binnen ben omdat hij veel sneller is dan ik. Maar als we op Gran Canaria zijn fietsen we meestal samen de bergen in.

Er starten ongeveer 300 deelnemers op de 85 km. De anderen kiezen voor de kortere afstanden. Totaal mochten er 850 deelnemen. Maar als ik het startveld zo bekijk zijn die er niet hoeveel?

Over de wedstrijd zelf …….. ik ken het gebied daar als of ik thuis ben. Ik weet nagenoeg alle paadjes en zware stukjes. Maar elk jaar zoeken ze wel andere stukjes, of dat nu is door veranderingen vanwege weersinvloeden is of dat een grondeigenaar er dit jaar geen toestemming voor heeft gegeven? Ook dit jaar is het stukje na Fataga anders makkelijker lijkt het wel, maar? Eenmaal boven aan gekomen overweeg ik om rechts te gaan de 68 km. op maar nee ik ga er voor dus …. links de 85 km op. Ik weet echter wel wat me te wachten staat. Het moeilijkste en zwaarste stuk van heel de route. Singletracks, steil en smal, een stukje beton pad van 500 meter en 28% stijgingspercentage. Maar het zwaarste komt nog: een stuk van 971 meter steil omhoog fietsen is niet mogelijk deze moet op de ruig om zo naar boven te klauteren.

Maar eenmaal boven weet ik het, zwaarste is gedaan, nu nog een moeilijke gevaarlijke afdaling en dan gas naar beneden naar de finish. De afdaling gaat perfect, enkele stukjes gelopen, maar prima, ik kom heel beneden en nu het gas er op naar de finish. Eindelijk ik zie het einde, nog enkele bochten en dan ben ik volgens mij net binnen de 6 uur aan de finish. Maar volgens Bert en mijn vrouw niet, maar we zien wel ik ben binnen en velen halen het niet of hebben de afslag naar rechts genomen boven en zo de 68 km. gedaan. Dit blijk later als de uitslag binnen is. 74 van de 300 gestarten staan geregistreerd op de uitslagenlijst. Velen zijn er uitgevallen of buiten de tijd of hebben een andere afstand gekozen.

Op de uitslag lijst sta ik zo vermeld;

69 nummer 35 Johan Hendrikse NED 3e-MT60M tijd 5:56:43 en 14,30 gem. Dus podium plaats!!! Ik ben zeer tevreden en ik ga er voor om volgend jaar mijn tijd weer te verbeteren.