Verslag en uitslagen Clubkampioenschap jeugd 2013

Algemeen

GOES Na enkele weken van voorbereiding was het afgelopen zaterdag 24 augustus dan zover, de clubkampioenschappen 2013. Dit maal zou de onderlinge strijd zich afspelen op het parcours in Goes. Dat het hele parcours net verbouwd was, was een super mooie bijkomstigheid. Bijna alle nieuwe hindernissen kwamen dan ook een keer terug op deze dag.

 

Na de feestelijke opening werden de wedstrijden verreden. Als eerste een technisch parcours en een tijdrit. Dat het allemaal niet vanzelf ging bleek wel uit de rode en bezwete hoofden die steeds over de finish kwamen. Gelukkig bracht het weer wat verkoeling en wat regen, een hete stranddag was ook niet alles geweest. Iedereen legde ook in opperste concentratie het technische gedeelte af. Natuurlijk kwam er weel eens een voetje aan de vloer maar de opzet was nu eenmaal dat het een uitdaging moest zijn.
Ook bij de tijdrit was dit te zien. Niet alleen een snel rondje rijden maar ook met de nodige hindernissen en keuze mogelijkheden, kort en snel maar stijl de berg op of snel met een lang boogje? Opvallend was dat toch veel tijden kort op elkaar lagen wat betekende dat iedereen goed aan elkaar gewaagd was.

Het kampioenschap werd afgesloten met een heuse crosscountry wedstrijd waarbij alle hindernissen weer een keer terug kwamen. Dat dit niet niet altijd eenvoudig was bleek wel uit de inspanning die werd geleverd. Bij alle groepen werd er zeer goed gereden en natuurlijk kan er maar 1 de beste zijn maar de slechtste was er zonder meer niemand, eigenlijk waren er alleen maar winnaars zaterdag.

Iedereen hartelijk dank voor je geweldige inzet en sportiviteit en we gaan gewoon weer door met het trainen en fietsen. Op naar het kampioenschap 2014!

Groeten,
Richard, Bastiaan, Rinus en Jan

Klik hier voor de Uitslagen Clubkampioenschap jeugd 2013