Verslag ATB Zomercup Vlissingen, parcours Weyevliet, 27 augustus

Algemeen

VLISSINGEN – Op een prachtig zomerse dag met tropische temperaturen wordt deze wedstrijd over het parcours van Vlissingen gereden. Het terrein ligt er mooi bij en de laatste stukjes hoog gras/onkruid worden nog door Leonard Krijger, trainer in Vlissingen en mede organisator van deze wedstrijd, weggemaaid. De mannen van TMZ staan klaar, de dames bij de inschrijving zorgen er voor dat iedereen vlot wordt ingeschreven en voorzien wordt van een transponder waar nodig. De speaker van deze wedstrijd en coördinator van de zomercup wedstrijden, Niels Steenblok, roept de jongste kinderen op om klaar te gaan staan bij de startlijn. Leuk dat er deze keer ook nieuwe deelnemers zijn die in Vlissingen trainen.

Om half zeven klinkt het fluitsignaal voor de categorie 9/10 jaar met twaalf deelnemers. Niet geheel verrassend ligt Florian Doens gelijk op kop. Deze positie behoudt hij de hele wedstrijd al zitten Ezra van Dongen en Cas Lavooij hem op de wielen. Helaas loopt bij Cas in de tweede ronde zijn ketting er af. Gelukkig ligt deze er snel weer op en zet hij de achtervolging op Ezra weer in. In de laatste ronde zit hij weer bij Ezra in het achterwiel. Terwijl Florian zijn medaille al te pakken heeft, sprinten Ezra en Cas naar de finish. Ezra eindigt op de tweede plaats en Cas op drie. Achter de eerste drie rijden Iker Slotboom, Senna Klaasse en Melvin Couque vrij dicht bij elkaar in de buurt. Iedereen heeft wel wat last van de warmte, maar ondanks dat wordt er lekker door gereden. Senna eindigt op de vijfde plaats en als eerste meisje.

De jongste categorie (7/8 jaar) heeft negen deelnemers. Nikita Walraven pakt de leiding en heeft alleen nog een beetje concurrentie aan Mats Wagenaar die op gepaste afstand haar blijft volgen. Een mooie eerste plaats voor Nikita, Mats op een tweede plaats. Timo Delivorias ging erg lekker vandaag en finist op de derde plaats. Broer Laurens had zijn dag niet helemaal en moest zijn broer laten gaan. Kayleigh Lensen traint in Vlissingen en kende daardoor het parcours al goed. Ze doet goed haar best en eindigt op een mooie vierde plaats, en krijgt daarvoor de beker van eerste meisje. Nikita wilde namelijk liever de ‘eerste plaats overall’ beker in plaats van de meisjes beker. Finn Traas, Ruben Hoendervangers, en Tim Vermeulen zitten alledrie dicht bij elkaar. Daarachter rijdt Ruben Nieuwenhuijse zijn eigen wedstrijd, en maakt hij mooi zijn rondjes vol. Allemaal een verdiende medaillle!

Rond zeven uur starten categorie 13/14 en categorie 11/12. Categorie 13/14 heeft zes deelnemers, allemaal jongens. Het is altijd weer mooi om Senna Remijn voorbij te zien komen. Wat een snelheid! Daarachter rijdt Mees de Vos ook behoorlijk hard, en ondanks dat hij Senna moet laten gaan, is er achter hem toch ook een behoorlijk gat. Storm Klaasse weet vandaag op de derde plaats te komen. Jochem pakt net naast het podium, maar rijdt wel een mooie wedstrijd. Joran Quist komt helaas ten val waardoor hij vandaag op de vijfde plaats eindigt. Jordy Kraan is nog maar pas begonnen met mountainbiken en heeft het best zwaar in deze wedstrijd tegen de snelle jongens. Hij weet de wedstrijd echter uit te rijden, en dat is al knap genoeg zo voor de eerste keer, en in deze hitte.

Er zijn veertien deelnemers voor de categorie 11/12 jaar. Maike Tazelaar sprint als eerste weg bij de start, op de hielen gezeten door Rocco Scholten en Maud Struijk. Sam Mullaert en Luuk Lavooij weten al snel ook vooraan te rijden. Voor Maike maakt dat echter niet uit. Hij slaat al direct een gat, en rondje voor rondje wordt dat steeds groter. Sam rijdt in zijn Zeeuws kampioenschap t-shirt van 2018 en laat zien dat hij die niet voor niks aan heeft. Maike is hem dan wel te vlug af, maar daarachter heeft hij op de tweede plaats toch ook niet veel concurrentie. Rocco Scholten en Luuk Lavooij strijden om de derde plaats. Rocco rijdt de eerste twee rondjes net voor Luuk. Net voor het derde rondje weet Luuk er echter langs te gaan en gelijk een voorsprong te nemen. Mooi dat ze zo aan elkaar gewaagd zijn. Het eindigt in een derde plaats voor Luuk en vierde voor Rocco. Ook voor plaats 5, 6 en 7 is een strijd gaande tussen Aiden Zwartepoorte, Jarno Struijk en Anniek Voermans. Bij de finish probeert Jarno nog voorbij Aiden te sprinten, maar hij komt net een halve wiellengte te kort. Vijfde plaats voor Aiden, Jarno op zes en Anniek op zeven op 1 seconde achter Aiden en Jarno. Anniek is daarmee eerste meisje. Ze gaat lekker de laatste tijd, want we zien ook regelmatig overwinningen in België van haar voorbij komen. Jens Slabbekoorn, Veerle Bruijnes en Ryan Slooter rijden ook lekker. Maud Struijk heeft vandaag haar dag niet. Zit ze normaal gesproken in de buurt van Anniek, vandaag speelt haar buik haar parten, waardoor ze niet zo hard gaat als bij andere wedstrijden. Ze weet de wedstrijd echter wel uit te rijden. Net zoals Sven van de Kruisweg, die netjes gereden heeft, maar blij is dat hij de finishlijn overgaat en kan gaan uitpuffen van de warmte en de inspanning die hij geleverd heeft. Op plaats 13 eindigt Sidney Simons en als 14de Ylaisah Poppe. Goed gedaan voor een eerste wedstrijd, en in ieder geval een stukje ervaring op kunnen doen in het rijden van wedstrijden.

Bij de volwassen zijn dit keer 21 deelnemers. Wat minder dan bij andere wedstrijden. Misschien komt het door de warmte. Er zijn geen dames bij deze keer.
Winnaar van deze wedstrijd is Daniel Paardekooper, met 18 seconden voorsprong op Danny Sleeckx. Daarachter is het gat wat groter, maar Dirk Verstraate eindigt op een mooie derde plaats.

Volgende week dinsdag 3 september is de laatste wedstrijd in Wemeldinge. Deze wedstrijd begint voor alle categorieën een half uur eerder, omdat het ‘s avonds al sneller donker gaat worden. De eerste categorieën starten daarom al om 18:00 uur!

Auteur: Marijke Vanhommerig