Verslag ATB Toertocht Sportdorp Oostkapelle, 8 november 2014

Algemeen

20141114-3 Logo Sportdorp OostkapelleOOSTKAPELLE Tja, wat wil je op de zaterdagmorgen nog meer? Lekker uitslapen en een rondje op de MTB! Dat kon afgelopen zaterdag, 8 november. In Oostkapelle was door Sportdorp Oostkapelle een ATB toertocht georganiseerd. Hieraan deden verschillende X-tremisten mee. Hieronder ziet u het verslag.

Bij de inschrijving bij restaurant de Babbelaar staan al redelijk lange rijen als we aankomen, we gaan zo snel mogelijk naar binnen want het is nog fris in de schaduw. We vullen onze namen in en betalen 4 eurootjes en kunnen beginnen.

 

20141114-1 ATB Toertocht Sportdorp OostkapelleDe tocht begint met een klein stukje over de weg waarna we in een drassig geworden veld worden gestuurd. Hier is het voor de meeste bikers al direct kleur bekennen en sommigen komen er uit als zwarte pieten! Hierna is het weer een stukje over de weg, wat onverhard langs de bekende landhuizen en privé terreinen richting Vrouwenpolder! Het is met een aardig briesje tegen toch nog fris, maar het is droog en de zon schijnt dus alleen maar blije gezichten!! 

We komen na een spectaculaire afdaling bij de tunnel onder de  N57 uit bij de manege van Vrouwenpolder. Hier is een leuk lusje uitgezet in het bos en door een wei wat op en af! Het zou zo een veldritparcoursje kunnen zijn! Ook qua plassen en hindernissen heeft het hier veel van weg! Dan naar het Veerse bos, wat draaien en keren en daarna richting Veere!

 

20141114-2 ATB Toertocht Sportdorp Oostkapelle

Hier heeft Mark een meningsverschilletje met iemand die denkt dat hij alleen op de route rijdt! Hij wordt hier netjes op aangesproken!! Daarna door naar de sluizen van Veere en richting weer een ander bosje en het Veerse Meer! Het is hier flink nat aan de oevers van het Veerse Meer! Maar even flink doortrappen, dan hebben we dit natte stuk maar gehad! Daarna weer terug naar Veere en een andere lus door het Veerse bos.

 

Hier rijdt Rudy lek (altijd lekker met flinke modderbanden) zodat wij tijd hebben om wat foto’s te maken en even wat bijkletsen. Als het bandje is gefixt in vliegende vaart naar de bevoorrading, snel wat eten en wat drinken en weer verder, het lijkt wel een wedstrijd! Weer langs de oevers van het Veerse Meer richting de Veerse Gatdam, ook hier kunnen we lekker tempo rijden en komen we aan bij het strand. Gelukkig ligt hier een mooi betonpad op het strand zodat we niet met onze bikes door het zand hoeven!

 

Daarna richting Oostkapelle door één van Zeelands bekendste boomgaarden. Nog een ronde door de manteling en nog een stukje ploegen door het park komen we aan bij de finish. Hier is de brandweer druk bezig om alle mountainbikes weer een beetje toonbaar te maken! Als de bikes weer toonbaar zijn mogen we het dorp in en kunnen we in de bewaakte fietsenstalling onze bikes stallen. We doen in de Babbelaar nog een welverdiend bakje snert en spreken af dat we op 20 december weer op Walcheren gaan toeren want dan wacht de toertocht t.b.v. Serious Request in Westkapelle.

 

Mark, Rudy, Richard, Alexander, Nehemia

Voor in je agenda: ATB Toertocht t.b.v. Serious Request, 20 december 2014, Westkapelle zie de kalender