Verslag ATB Team X-Treme MTB Jeugdkamp 12-plus 2021

Algemeen

OVERASSELT

Vrijdag 22 oktober

Vanaf 18 uur verzamelen bij Fitland in Goes. Kom op tijd want we willen inladen en uiterlijk 18.30 uur vertrekken richting het buitencentrum in Overasselt. Iedereen was op tijd maar waar blijft die bus toch die onze fietsen moet vervoeren? Het regent behoorlijk door dus maar snel naar binnen bij Fitland en onder het genot van een drankje begint het wachten. Om stipt 18.30 uur arriveert de bus met chauffeur Davy. Dus gelijk inladen die hap om alsnog zo snel mogelijk weg te kunnen.

Onderweg in de auto’s wordt de toon al gezet. Muziekje aan en de eerste contacten worden onderling gelegd. Een leuk gezelschap van jongeren van 13 tot en met 22 jaar.

Bij aankomst op de locatie was het snel alle spullen uitladen en de blokhutjes werden verdeeld. De meiden een eigen blokhut en de oudste jeugd met box en al in het midden in de grootste hut. Het vuur wordt opgestookt en al snel hangt er een gezellige sfeer. Waar sommige die voor het eerst meegingen de kat nog uit de boom moesten kijken waren de andere al snel gewend.

Nadat iedereen zich had geïnstalleerd was het tijd voor een kennismakingsspel. Wouter die net begonnen is met zijn opleiding aan het CIOS had de eer om dit voor te bereiden. En wat bleek: Er was maar 1 wc rol meegegaan. Dus iedereen kreeg de opdracht om een aantal velletjes hiervan af te halen en goed te bewaren om morgenochtend naar de wc te kunnen. Dat is toch wel vreemd. Alle ogen op je gericht en dan velletjes gaan scheuren. Waar de één genoeg had aan 2 velletjes had de ander een hele voorraad aangelegd. Toen iedereen klaar was bleek er toch een addertje onder het gras. Voor ieder velletje papier dat je had afgescheurd moest je iets persoonlijks over jezelf vertellen. Zo leerde we elkaar gelijk kennen. Al hoewel we ons wel afvroegen hoe iemand met 2 velletjes het allemaal schoon ging krijgen. De avond werd vervolgd met een gezellig muziekje, een rookmachine en een lasershow. En onder het genot van heerlijke oliebollen en poedersuiker voor EROP (hmmm dat was niet voor iedereen duidelijk want op den duur liepen er wat sneeuwpoppetjes rond) was het een geslaagde eerste avond. Om half één lag iedereen op 1 oor.

Zaterdag 23 oktober

Vandaag zou het een fiets dag worden. Dus al vroeg uit de veren om het ontbijt klaar te zetten. Dankzij onze Pieter stond de koffie en thee al klaar en om 8.00 uur ging de grote blokhut open en klonk er door de box het ochtendlied Gutenmorgen sonneshein. Met daarna nog een heel repertoire. Iedereen was gelijk wakker en begaf zich naar de ontbijttafel. Sommige zagen er nog wat slaperig uit want de nacht was toch wel kort geweest en andere hadden een goede nachtrust gehad en konden er weer tegenaan. Na het ontbijt waarin we ook de lunchpakketjes gemaakt hadden was het opruimen en omkleden en fietsen gereed maken.

Om 10.00 uur zaten alle deelnemers omgekleed en wel op de fiets alleen die leiding waar bleef die nou. Die hadden wat langer nodig, maar ons kampterrein was ook een waar speelveld dus hup op de fiets en rondjes rijden.

Om 10.15 uur was dan echt iedereen klaar en konden we vertrekken. Onder leiding van Damy Vader gingen we op weg naar de route Nijmegen en Groesbeek die vandaag op de planning stonden. Onderweg was het goed opletten in het verkeer maar de route erheen was al schitterend. Aangekomen bij het parcours kon iedereen op zijn eigen tempo de route gaan rijden door het volgen van de bordjes. Regelmatig stopten de voorste en konden de achterste weer aansluiten. Zo bleven we heel de tijd toch als één groep bij elkaar. Om 12.30 uur was het tijd om te lunchen. Bovenaan het Traumapad. Het was even heerlijk om te rusten, maar ja dat Traumapad zag er wel heel tof uit dus iedereen wilde weer snel op de fiets. Een leuke afdaling met jumpjes en kombochten en daarna weer terug omhoog fietsen zodat je nog een keer kon. Een aantal deed dit zelfs 3 keer en daarna zijn we onze route weer verder gaan volgen.

Na nog een uurtje op de fiets werd het voor sommige die niet zoveel geslapen hadden toch wel zwaar, dus besloten we om de groep te splitsen en degene die nog verder wilde door te laten fietsen en de andere terug naar het kamp te sturen.

Uiteindelijk was iedereen rond 16.00 uur weer terug op het kamp. Job had helaas problemen met zijn fiets dus een aantal mannen met hem eropuit om op zoek te gaan naar vervangende onderdelen. Deze waren er niet maar gelukkig kon er voor de zondag een fiets gehuurd worden.

Het kampvuur werd opgestookt en de muziek ging aan en nadat iedereen zich had opgefrist was het tijd om te chillen. Waar sommige het bos indoken om hout te zoeken voor het kampvuur, lagen andere te chillen of een spelletje te doen. Ondertussen werden er door Damy en Marijn ook allemaal denk spelletjes verzonnen die toch wel zeer lastig waren en door andere verklapt werden (Davy!!!) En werd het applaus van de buitensporters geïntroduceerd. Als er kort applaus werd geroepen was het de bedoeling dat we allemaal tegelijk 1 x in de handen moesten kloppen. En bij lang applaus….je raadt het al dan stop je niet…..zzzz…….

Niels nam de taak op zich om het avond eten te gaan bereiden. Vakkundig werd een heerlijke Macaroni en/of Spaghetti maaltijd klaargemaakt met behulp van Mike en Sebastiaan. Nadat iedereen zijn buik had vol gegeten begon het avond programma. Het spel zoekertje werd gestart. 1 persoon zocht een verstop plek en de anderen gaan hem zoeken en als je die persoon gevonden had ging je erbij zitten en moest je zorgen dat je niet laatste werd. Waarbij Marijn bovenop een dak zat en uiteindelijk de hele bende bij zich had waren we blij dat het dak dit hield en iedereen weer veilig op de grond stond. Ylaisah was zo goed verstopt dat het erg lang duurde voordat überhaupt iemand haar vond. Jarno was zo klein dat hij onder de blokhut kon verstoppen en wat voor de lange mensen toch lastig was om erbij te gaan zitten en tot slot Wouter die nadat iedereen begon te zoeken gewoon bij het kampvuur plaatsnam midden op het terrein en iedereen hem straal voorbij liep totdat uiteindelijk iedereen weer gezellig bij het kampvuur zat.

Waar sommige deze avond vroeg onder de wol kropen en om extra dekens vroegen, bleven de andere gezellig bij het kampvuur of sloten zich aan bij een spelletje sjoelen. De frituurpan ging aan en met een lekkere snack op lag iedereen weer voor 01.00 uur in zijn bed.

Zondag 24 oktober

Jullie raden het al. Pieter was voor dag en dauw opgestaan voor de koffie en de thee en langzaam ontwaakte iedereen en ging de muziek weer aan. Dit keer iets minder hard want de mannen in de grote blokhut (Marijn, Martijn, Damy, Mike, Dies en Niek) hadden zelf nogal wat opstart problemen.

Toen de corvee de tafel had gedekt, de eieren gekookt waren en de scrumbled eggs (Bedankt Chiel en Pieter) werden bereid zat iedereen aan tafel en in redelijke stilte werd het ontbijt genuttigd. Tot het moment dat de wat oudere jeugd de jongere (Sam en Jarno) zo ver kregen om met de eieren te gaan gooien. Bedankt Dies en Davy! De sfeer was ronduit gezellig en al snel was er sprake van een lang applaus……   …….   ……. Onze Diehards  Marijn en Pieter wisten van geen wijken. De minuten verstreken, maar uiteindelijk was Mike zo slim om heel hard kort applaus te roepen en jawel allemaal gelijk een klap en het feestje was voorbij. Hup opruimen en omkleden om daarna weer zo snel mogelijk op de fiets te stappen.

En zoals de gewoonte blijkbaar is bij dit kamp zaten de kinderen keurig op tijd op de fiets en was het wachten op de leiding weer begonnen. Wederom onder leiding van Damy konden we dan toch om 10.30 uur onze tocht gaan beginnen. Vandaag nog het laatste stukje van Groesbeek gereden en vervolgens de mtb route van Mook genomen om te eindigen in het Bikepark aldaar. Ook nu bleven we iedere keer op elkaar wachten, maar er was een groep verkeerd gereden dus snel even telefonisch contact met elkaar en afgesproken elkaar weer bij het bikepark te ontmoeten.

In het bikepark kon iedereen zich uitleven. De wat meer ervaren rijders hielpen waar nodig de wat minder ervaren rijders. Brent had een lekke band, maar hulp was niet nodig. Deze 13 jarige doet dat gewoon allemaal even zelf. Helaas 2 valpartijen waarbij Job zijn huurfiets kapot ging maar zelf weinig schade had, maar waarbij Quinten een grote schuiver maakte en daardoor niet verder kon fietsen. Sebastiaan en Christien zijn daarop al terug gereden naar het kamp zodat Sebastiaan met een auto de mannen kon ophalen. De rest kon nog even doorgaan maar moesten toch ook al snel de terug reis aanvangen want in de middag stond er nog een activiteit Archery Tag op het programma. Christien zorgde ervoor dat er boterhammen met knakworst klaar stonden en met een beetje hulp van iedereen was er snel gegeten en konden we wachten tot we gehaald werden voor het spel.

Verliezen is geen optie en na een uitleg en nadat de groepen verdeeld waren kon het spel beginnen. Het was de bedoeling dat je de tegenstander weg speelde vanaf je eigen helft door ze te raken met de pijl. Al snel vielen de eerste slachtoffers en was het game on! Maar we hadden vooral veel plezier. De jeugd wilde ook nog een partij doen tegen de leiding en dat is toch best heftig. 8 tegen 20, maar ze kregen de leiding er niet onder en zij wisten te winnen.

Iedereen was moe en voldaan en bij terug komst was er heerlijke warme chocolade melk met wat lekkers erbij. Met dank aan Zeelandia waren er koeken en brood in overvloed waardoor we werkelijk niks te kort kwamen voor het gehele weekend. Nogmaals dank hiervoor.

Cois moest helaas op maandag weer naar school en werd aan het begin van de avond opgehaald en ook Quinten besloot mee naar huis te gaan want de schade aan zijn been was te groot om de volgende dag mee te kunnen fietsen. Sebastiaan zorgde nog wel even voor een broodje hamburger voordat ze naar huis gingen.

Voordat de bbq werd aan geslingerd en de friet werd gehaald had iedereen de tijd om zich voor te bereiden op X-treme got’s talent avond. Of werd er weer hout verzameld of gewoon lekker gechilled. ’s Avonds genoten we van een heerlijk broodje hamburger met friet en sla, tomaten en komkommers. Toen iedereen genoeg had was er nog wat over en eindigen het eten in een kleine food gevecht. Gelukkig hadden we corvee die dit kon opruimen.

X-Treme Got’s talent. Het was geslaagd. Waarbij Dies zorgde voor de muzikale ondersteuning, werd deze avond afgetrapt door de leiding met het lied Chi Chi Wa en al gauw deed iedereen met het dansje mee. Davy volgde daarna met een karaoke lied en ook nu zong iedereen uit volle borst met hem mee. Toen kwamen Maud, Sander en Job met een dans op het liedje bloementjesgordijn. Wouter en Jarno daagde Damy uit om met het lied Bring it Up mee te doen waarbij de mannen moesten op drukken op het tempo van de muziek. Waar Jarno al snel de strijd moest opgeven bleven Damy en Wouter nog doorgaan, maar ook Damy moest al snel de handdoek in de ring gooien en onder luidde aanmoediging hield Wouter het nog best lang vol. Volgend jaar revanche Jarno en Damy? Er waren 2 groepen die het vliegerlied deden Brent, Stijn en Sam en de andere groep Wouter, Ylaisah, Ryan en Chiel. De meiden Veerle, Anniek, Ylaisah en Maud testen de mannelijke leiding op hun kennis van het fietsen en of ze de meiden zelf een beetje kende. Met vragen over waarom Ylaisah geen eigen fiets meer had, tot wat eten Anniek en Maud voor een wedstrijd waren dit toch best pittige vragen. De winnaar van deze quiz was Pieter en de verliezer was Marijn. En helaas Marijn mocht zich zelf omkleden tot een ware Diva in een jurk met sjaal en hoed. Pieter mocht trots op de foto met de verliezer en deze foto werd in de foto’s delen X-treme app gedeeld.  Als afsluiting van deze avond hadden Damy, Niek en Mike een geweldige rap gemaakt. Moe en voldaan vertrok iedereen daarna geleidelijk aan naar zijn bed, want er was nog 1 dag te gaan.

Maandag 25 oktober

Vanmorgen al vroeg uit de veren want om 11 uur moeten we het kamp verlaten en alles ingepakt hebben. Dus na het ontbijt opruimen en inladen, maar wel in fietskleding want we zouden ook vandaag nog een route gaan fietsen in Best. Deze ochtend was het maar stil aan tafel. De vermoeidheid was bij sommige goed te zien, maar de fijne sfeer bleef.

Om 11.30 uur waren we helemaal gereed en konden we vertrekken. Deze route stond voor nog even lekker rijden en plezier hebben. Veel sprongetjes en leuke stukjes. Anniek en Maud sloten de rit traditie getrouw af door als een soort vogels met hun armen samen naast elkaar te zwaaien. Om 15.30 uur waren we allemaal weer in de auto’s en konden we onze terugreis gaan aanvangen. Om 17.00 uur kwamen we aan bij Fitland in Goes op de afgesproken tijd en werd iedereen opgehaald.

Namens de leiding bedanken we iedereen voor dit top weekend en hopen jullie volgend jaar allemaal weer te ontmoeten.

 

Auteur: Christien