Verlicht Stadion ATB Team X-Treme te Goes

Algemeen

20141026-6 Verlichting parcours Goes - foto Jan Slager - kleinGOES Zo, we hebben nu zelfs een eigen stadion!! Dat was afgelopen dinsdag één van de reacties bij aanvang van de jeugdtrainingen. Het was dan ook best een aardig gezicht. Bikende kinderen en kijkende ouders langs de kant en in het volle licht op de voormalige tennisbaantjes naast het MTB trainingsparcours in Goes.
Voorgaande jaren werd steevast gekozen voor het verschuiven van de MTB jeugdtrainingen van de dinsdagmiddag naar de woensdagmiddag. Vanaf nu is dat verleden tijd.

 

 

20141026-2 Verlichting parcours Goes - foto Patrick Vader-klein

Dit werd natuurlijk gedaan in verband met de duisternis. Het kon ook niet anders want verlichte voorzieningen waren niet voorhanden.

Die verschuiving naar woensdagmiddag bracht natuurlijk wel aardig wat organisatie en vooral ook nadelen met zich mee. Niet alle trainers zijn ’s-middags beschikbaar, er moet tenslotte ook nog gewerkt worden. En sommige bikers moesten in de winterperiode periode helaas verstek laten gaan omdat het schoolrooster (vooral in het voortgezet onderwijs) geen rekening hield met de mountainbike trainingen in de middag.

Daar moesten we natuurlijk proberen iets aan te gaan doen!! Gelukkig kregen we van onze sponsor FITLAND XL de mogelijkheid om tijdelijk gebruik te maken van de tennisveldjes net naast het trainingsparcours.

 

20141026-5 Verlichting parcours Goes - foto Jan Slager - kleinHet moest dan natuurlijk wel even schoongemaakt en ontdaan worden van glassplinters, struiken, bramen en andere rotzooi én de verlichting moest weer werkend gemaakt worden. Dat was nog wel de grootste klus.

Gelukkig heeft ATB Team X-Treme een aantal vrijwilligers die de kennis en er ook gewoon de inzet en tijd voor over hebben om zo’n klus op zich te nemen. Alles voor de jeugd tenslotte! Tijdens de herfstvakantie zijn de nodige voorbereidingen getroffen, is het materiaal verzameld en zijn de afspraken met Marco Bobeldijk van FITLAND XL gemaakt.

Zo konden afgelopen zondag de handjes uit de mouwen gestoken worden. Vier uur lang  werd er gesnoeid, geraapt, geschroefd, kabels gelegd, gemeten en getest. En met succes!! De baan was schoon en drie van de vier lampen branden.

Pfffttt, weer een stap in de goede richting.

Dinsdagavond blijft de vaste trainingsavond voor de jeugd in de zomer- en vanaf nu ook in de winterperiode. Aanvang van de trainingen blijft 18.30 uur.

Overigens zijn de tennisveldjes niet voldoende groot om alle jeugd tegelijk te laten trainen. Zo wordt er ook nog gebruik gemaakt van de verlichte voorzieningen rondom sportpark het Schenge en het gebied Hollandsche Hoeve. Trainers spreken onderling af welke groep waar, wat en wanneer gaat trainen.

Het blijft dus noodzaak dat de fietsen uitgerust zijn met goede voor- en achter verlichting.

  

Met dank aan Pieter, Paulien, Jan R., Ingrid, Jürgen, Chiel, Patrick, Jochem, Rinus, Jan, Martijn en Dinand; de vrijwilligers die deze klus klaarden (Rinus en Jan R. ontbreken op de koffie foto).

   

20141026-1 Verlichting parcours Goes - foto Patrick Vader -klein20141026-7 Verlichting parcours Goes - foto Jan Slager - klein20141026-3 Verlichting parcours Goes - foto Jan Slager - klein

20141026-4 Verlichting parcours Goes - foto Jan Slager - klein

20141026-10 Verlichting parcours Goes - foto Jan Slager - klein

20141026-9 Verlichting parcours Goes - foto Jan Slager - klein

 20141026-12 Verlichting parcours Goes - foto Jan Slager - klein