Veel sportief plezier tijdens X-Treme ATB Zomercup Wolphaartsdijk

Algemeen

WOLPHAARTSDIJK-SCHELPHOEK – In tegenstelling tot de vorige wedstrijd in Kruiningen, is het deze dag prachtig weer. Volop korte mouwen en blote benen op de fiets en langs de kant. Groter kan het contrast bijna niet zijn ten opzichte van de eerste wedstrijd met kou en regen. Met een heerlijke zon, is deze plek bij het Veerse Meer de perfecte locatie om een wedstrijd te rijden. Fijn dat het toch ook deze keer weer gelukt is om een vergunning hiervoor te krijgen van Staatsbosbeheer. Met ruim 70 deelnemers op een doordeweekse avond, blijkt dat er toch veel mensen zijn, die het heerlijk vinden om sportief bezig te zijn in de buitenlucht.

 

Al bij het in fietsen zie ik de ritsen van de shirts naar beneden gaan, en de bidons worden gretig leeggedronken. Een heerlijke zon, maar dat betekent extra zweten. De categorie 0/1 en 2/3 verzamelen zich om kwart over zes bij de start. Zij doen een kleinere ronde, en mogen een kwartier lang gaan knallen. Na het startsein racen ze weg.

Al gauw trekt het deelnemersveld zich uit elkaar. Bij de categorie 2/3 neemt Sam Mullaert de leiding, en die blijft hij met een mooie voorsprong houden tijdens de hele wedstrijd. Florian Doens heeft er echter ook goed de vaart in, en behaalt een mooie tweede plaats. Luuk Lavooij ligt derde, maar Jarno Struijk houdt hem de hele wedstrijd in het vizier, en eindigt op een vierde plaats. Het eerste meisje is Senna Klaasse op een goede vijfde plaats. Ook daarachter wordt lekker gefietst door de deelnemers.

Bij de categorie 0/1 zijn vijf deelnemers, waarvan zoals altijd onze vast belgische deelnemer Tijn Vanhaverbeke de sterren van de hemel fietst. Wat een kracht in zo’n klein mannetje. Een verdiende eerste plaats. Cas Lavooij en Owen Thoens strijden de hele wedstrijd voor de tweede en derde plaats. Dan ligt Owen weer voor, en dan haalt Cas hem weer in. Mooi om te zien. Bij de laatste honderd meter zet Cas de eindsprint in, en eindigt dan net voor Owen. Nog een speciaal compliment voor de nieuwe deelnemer Jari Theissen. Op dinsdagavond zijn eerst mountainbike training gehad, en op woensdagavond al zijn eerste wedstrijd, die hij helemaal heeft uitgereden!

Het parcours wordt aangepast naar een grotere ronde voor de start van categorie 4/5 en 6/7. Deze jongens en meiden hebben een wedstrijd van 30 minuten, en dat is even wennen voor de kinderen die nu net in categorie 4/5 zitten. Zeker met deze warmte is dat best een beetje afzien.

Na de start zitten Senna van Iwaarden en Tycho Goossens heel de tijd bij elkaar in de kopgroep van categorie 6/7, en dat blijven ze totdat ze over de finish gaan, met een eerste plaats voor Senna. Eerste meisje en derde plaats overall voor deze categorie is Nina Houmes. Joran Quist, Storm Klaasse en Mees de Vos reden daarachter en bleven steeds bij elkaar, mooi aan elkaar gewaagd.

Bij de categorie 4/5 ligt Senna Remijn op kop, en blijft dat de hele wedstrijd. De nog maar negen jarige Maik Tazelaar volgt hem echter in volle vaart op niet al te verre afstand. Een mooi verdiende derde plaats voor Melissa Nuijten, die daarmee ook nog eerste meisje werd.

Om half acht mogen de overige categorieën starten. Een herhaling van zetten voor de winnaars van de vorige wedstrijd. Ook deze keer blijkt Michiel van Echelpoel weer de sterkste te zijn van de categorie 17+. Bij de dames neemt Mieke de Craene de bloemen in ontvangst als snelste dame en Bart Clays is de winnaar van de 40+.

Met dank aan de organisatie voor de mooie wedstrijd!

De volgende wedstrijd van de X-Treme ATB Zomercup vindt plaats op dinsdag 15 mei op het MTB parcours Weyevliet in Vlissingen.

 

20180418-1 Zomercup Wolphaartsdijk20180418-2 Zomercup Wolphaartsdijk20180418-3 Zomercup Wolphaartsdijk