Valtraining jeugd halverwege

Algemeen

20170129-2 Valtraining - foto Richard PisoGOES – Direct na de Kerstvakantie zijn we gestart met de valtraining voor kinderen vanaf 8 jaar. Wel 28 kinderen meldden zich aan waardoor we de groep over de dinsdag en de donderdag moesten splitsen. Inmiddels zijn we halverwege en valt iedereen al van de fiets. Wim van de Kreeke heeft hiervoor speciaal twee MTB’s omgebouwd waarmee veilig in de zaal gevallen kan worden.

 

 

 

20170129-1 Valtraining - foto Richard PisoDe eerste twee keer zag het er soms nog raadselachtig uit, al dat gewiebel en gedraai op de mat waarbij je steeds je hoofd moest wegdraaien. Zodra de fietsen er aan te pas kwamen begonnen ook de kwartjes te vallen. De zijwaartse val begint er al goed in te slijten. Ook de voorwaarste val zal nog aan bod komen.

Iedereen moest echt wel wennen aan de tegennatuurlijke beweging van het expres vallen, gelukkig heeft niemand daar meer moeite mee. Ook de spierpijn en blauwe plekken blijven (grotendeels) achterwegen.

Op 21 en 23 februari zal iedereen af-vallen, zoals het examen inmiddels is gedoopt. Hiermee heeft iedereen dan een goede basis om zoveel mogelijk blessures bij een val te voorkomen. Het beste is en blijft het natuurlijk om een val te voorkomen, iets wat we bij de trainingen oefenen.

 

 

Direct na de voorjaarsvakantie gaan we op dinsdag 7 maart dus weer gewoon op de baan verder op de fiets.

 

 

 

20170129-2 Valtraining - foto Richard Piso20170129-3 Valtraining - foto Richard Piso