Vakantie-biking in Boswachterij Westerschouwen

Algemeen

20150218-2 Extra training in Westerschouwen -  foto Tonny BruinBURGH-HAAMSTEDE Wat doe je dan als het vakantie is en de gewone trainingen niet doorgaan? Juist, dan organiseer je gewoon, met de trainers die niet op vakantie zijn of carnaval vieren, een extra training voor de jeugd die ook niet vertrokken zijn naar koudere oorden.

Dat was dan ook het idee van Sebastiaan om in de voorjaarsvakantie met de jeugdige X-Tremisten naar het Patrick Tolhoek MTB parcours in Boswachterij Westerschouwen te gaan.

 

20150218-7 Extra training in Westerschouwen -  foto Tonny Bruin

Johan, André en Tonny konden ook dus was de begeleiding snel geregeld. Zo’n 15 rennertjes stonden al in de startblokken gereed voor zo’n extraatje en verschillende moeders en vaders (en opa’s) waren maar al te graag bereid om hun kroost naar Burgh-Haamstede te vervoeren. Was het voor hen een middagje rust, een wandelingetje in deze bosrijke omgeving of was het gewoon het leuke uitje wat hen dreef? Ik hou het op het laatste, want leuk was het zeker aan de reacties te horen!!!

 

Bij aankomst werden 3 groepjes gevormd die elk hun trainingsprogramma zouden afwerkten en  gedreven door de obstakels in het parcours. Tijdens de wedstrijden blijven we meestal aan de zuidkant van het betonpad dus was het noordelijkst gedeelte nu vreemd terrein en voor velen dus een nieuwe ervaring.

20150218-8 Extra training in Westerschouwen -  foto Tonny BruinNa een goed uur stevig aanpoten was er heel even een break voor limo, koffie of thee met een koek voor de aanvulling van de nodige energie!!!! En hup weer vooruit met de geit voor het tweede gedeelte van de training.  

Rond half vijf was iedereen alweer op het parkeerterrein voor de afsluiting. De fietsen weer in – en op de auto voor de reis naar huis na een lekker middagje “Biken in Burgh(Haamstede)”.

 20150218-4 Extra training in Westerschouwen -  foto Tonny Bruin