Vader en de Vries winnen Goud op NK mountainbike.

Algemeen

GROESBEEK In Groesbeek werd dit weekend het Nederlands kampioenschap Mountainbike verreden. De hoge temeraturen waren een extra uitdaging voor de deelnemers die een ronde van 5,9 km moesten afleggen met 100 hoogte meters.

In de categorie Nieuwelingen meisjes pakte 2e jaars nieuwelinge Didi de Vries, uitkomend voor MTB waasland de titel. Aimee Schoe uit Vrouwenpolder behaalde als 1e jaars Nieuwelinge een 8e plaats. Bij de Nieuwelingen jongens behaalde Marijn de Vrieze uit Renesse een 10e plaats en werd Erik Boer 16e

Milan Vader haalde zijn 3e titel op rij en wist wederom als 1e jaars de titel te bemachtigen. Vader startte als favoriet aan deze wedstrijd en reed de gehele wedstrijd aan kop samen met Kjell van de Boogert. In de laatste ronde op de laatste klim demmareerde Vader naar zijn 1e plaats. Rik Jansen behaalde de 2e plaats en Sjoerd Bax de 3e. Pim van de Swaluw werd 8e en Martijn Steenbakker behaalde een 19e plaats.

Een dag eerder behaalde Thijmen van de Vrede uit Goes een 3e plaats bij de Amateurs. Daniel Paardekooper werd 23e en Nehemia Paardekooper werd 59e

Matthijs Eversdijk, uitkomend in de categorie beloften reed de hele wedstrijd mee in de kopgroep.Hij werd 4e. Hij was desondanks tevreden met zijn plaats omdat hij de laatste maanden kampt met wat blessures.