Upgrade van het MTB parcours in Goes

Algemeen

DSC 0016GOES  Onder deskundige leiding van Rinus Vermue is deze week door een aantal X-Treme vrijwilligers een start gemaakt met het aanbrengen van verschillende technische onderdelen aan het MTB parcours in Goes. Een aantal enthousiastelingen heeft het idee opgevat om verschillende stations aan te brengen op het parcours. Hindernissen die onze leden ook tegenkomen in nationale- en internationale wedstrijden. Na gedegen voorbereidend werk van Rinus en het verzamelen van het benodigde materiaal zoals stenen en balken en het noodzakelijke gereedschap, kranen en sjofels, kon begonnen worden aan de upgrade.

In twee dagen is er een korte pumptrack aangelegd, een smal parcours van bulten en kombochten, hierbij is het de kunst is om je snelheid te behouden zonder te trappen. Er is een zandbak aangelegd met een bocht. Zo’n zandbak komen we steeds vaker tegen in verschillende wedstrijden. De bak is gereed en begin augustus wordt het speciale zand geleverd. Ook is er een drop-off van 60 cm aangebracht en een oefentrap om een drop aan te leren. Er zijn twee rock gardens aangelegd. Een vlakke rockgarden om het rijden over een rockgarden veilig te kunnen oefenen en een rockgarden op een steile helling, met twee lastige bochten, voor de gevorderde bikers.
Naast de rockgarden is een trap van 8 meter aangelegd, ook op een schuine helling aangelegd met traptredes van verschillende lengtes. Er is ook een start gemaakt met een wasbord van boomstammen, deze wordt 6 meter lang en twee meter breed.  Aan verschillende hindernissen zullen nog wat kleine aanpassingen worden gedaan, maar het MTB parcours is nu al veel leuker geworden om op te trainen. Op de familiedag van 24 augustus zal de baan gereed zijn en officieel worden geopend.

Voor nu alvast bedankt aan de vrijwilligers die hebben meegeholpen.

DSC 0011 DSC 0013 DSC 0039

DSC 0018 DSC 0031 DSC 0032 DSC 0034