X-Treme ATB Zomercup: Tijdrit Goes 11 april 2017

Algemeen

GOES – Dinsdagavond 11 april is op het X-Treme trainingsparcours sportpark “Het Schenge” in Goes de “proloog” gereden van de X-Treme ATB zomercup 2017. De X-Treme trainers hebben een technisch rondje uitgezet met daarin onder andere twee rocky-gardens, de zgn. “Rio” afdaling en een zandbak. Een kort snel parcours voor de mannen met de explosiviteit in de benen.

 

De wedstrijd werd gehouden tijdens de X-Treme trainingsavond en al de X-Treme jeugd kan gratis meedoen aan de zomerse ATB-wedstrijden. Na de uitreiking van de stuurbordjes door de trainers werd ingereden onder begeleiding van de trainers. Ook voor de organisatie was het even wennen, dus de start van de series was enigszins vertraagd. Voor de tijdwaarneming konden we gebruik maken van de tijdklok van de naburige atletiekvereniging AV’56. Beter een goede buur dan een verre vriend, dat geldt ook in de Zeeuwse sport.

De jeugd starte elke 30 seconden en de eerste rijder was Kaj Toorenaar uit Rilland. Het publiek had zich strategisch opgesteld op de hogere punten van het parcours en had daarmee een prima overzicht over de tijdrit.

Vol enthousiasme reden de 46 jeugdrennertjes hun ronde. De meest uitdagende hindernissen waren voor de jongste renners uit het parcours gehaald, bij de oudere categorieën kon de renner naar keuze de technische afdaling of de zogenaamde chicken-run kiezen. Daarbij neem je als renner minder risico, maar de chicken run kost wel extra tijd.

Jammer genoeg moest de verbanddoos er nog wel aan te pas komen voor een zere knie en kreeg Quinten Roelands uit Dreischor te maken met materiaalpech, maar verder was het leuk om een wedstrijd te rijden op het vaste trainingsparcours.

Bij de Funklasse (iedereen vanaf de Nieuwelingen categorie) deden 22 personen mee. Het was direct van de start volle bak voor iedereen, en als dan je ketting er bijv. af gaat dan kun je dat niet meer inhalen in de rest van de wedstrijd. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij Dirk Verstraate uit Middelburg. Verder lijkt het erop dat de jeugd duidelijk wat explosiever (of technischer?) is dan de oudere deelnemers. Snelste rijder tijdens de tijdrit was Damy Vader uit Middelburg, gevolgd door nieuweling Mike Deutekom uit Goes en daarna nog een Middelburger, Daniël Paardekooper.

Deze tijdrit is gereden op basis van de indeling tijdens de X-Treme trainingen. De volgende wedstrijd is het Open Zeeuws kampioenschap op zaterdag 6 mei in Wolphaartsdijk. Dan wordt gereden conform de KNWU indeling categorie 0-1, 2-3, 4-5 en 6-7 bij de jeugd. Verder hebben we dan categorieën voor de Nieuwelingen, Heren A, Heren B en vrouwen. De startvolgorde wordt bepaald aan de hand van de tijden tijdens de tijdrit en daarna op basis van volgorde van inschrijving. Voorinschrijving kan door een mail te sturen aan INFO ATB ZOMERCUP De eerste inschijvingen uit de randstad zijn al binnen, dus wacht niet te lang met inschrijven als je een beetje vooraan wilt starten. De beste Zeeuw krijgt de mooie Zeeuwse kampioenstrui omgehangen.

De volgende avondwedstrijd is op dinsdag 9 mei een wedstrijd op het mountainbike parcours Weyevliet in Vlissingen. Dit rondje is een stuk langer, en daardoor zeker ook inspannend genoeg. Deelname voor X-Treme Basis leden is gratis.

De uitslag van de tijdrit van afgelopen dinsdag staat inmiddels op de X-Treme ATB Zomercup uitslag pagina.

 

De foto’s zijn gemaakt door Amber Westerhof

20170411-1 X-Zomercup Tijdrit Goes20170411-3 X-Zomercup Tijdrit Goes20170411-4 X-Zomercup Tijdrit Goes 220170411-5 X-Zomercup Tijdrit Goes20170411-6 X-Zomercup Tijdrit Goes20170411-2 X-Zomercup Tijdrit Goes