Trainers X-Treme geven MTB clinics Naschools Sportaanbod Vlissingen

Algemeen

VLISSINGEN In de maanden mei en juni 2015 worden er door de ATB Team X-Treme trainers Johan Oosterhuis en Sebastiaan Poppe een aantal mountainbike clinics georganiseerd voor het basisonderwijs in Vlissingen. Een en ander geschiedt in het kader van het Naschools Sport Aanbod van Vlissingen in Beweging.

 

20150226-2 Clinic naschools Sport Aanbod Vlissingen - foto Ingrid VaderDe workshops zijn bedoelt voor alle kinderen uit groep 7 en 8 van de Vlissingse basisscholen die het leuk vinden om met hun fietsen te crossen en dat graag eens op een échte mountainbike en op een écht mountainbike parcours willen doen onder begeleiding van een échte mountainbike trainer.

De workshop worden gegeven op het nieuwe mountainbikeparcours Weyevliet. Eerst wordt gekeken of de bikers goed op de fiets zitten gevolgd door uitleg over het sturen, schakelen, remmen en stoppen. Vervolgens wordt geoefend in het op-, en afrijden van de aanwezige heuvels met als afsluiting rijden over het 3 kilometer lange parcours en het doen van spelletjes op de mountainbike.

Wanneer en waar?
Woensdagen: 13, 20 en 27 mei, 3 en 10 juni 2015
Hoe laat: 13.30 – 15.00 uur
Waar: Mountainbike parcours Weyevliet, Bossenburghpad, 4385 CJ Vlissingen
 
Informatie en inschrijven: Vlisingen in beweging
 
Op zaterdag 11 juli wordt op het MTB parcours Weyevliet een wedstrijd van de X-Treme ATB Zomercup georganiseerd. Het zou natuurlijk prachtig zijn als de deelnemers van deze clinic dan zover gevorderd zijn om hieraan deel te kunnen nemen.