Trainers in de schoolbanken

Algemeen

HONSELERSDIJK Het is weer eens wat anders, nu eens niet voor de groep maar in de groep. Met vier trainers zijn we, Annette, André, Jan en Richard, begonnen aan de cursus wielertrainer 2 in Honselersdijk,  terwijl Johan en Sebastiaan in Arnhem al bezig zijn met de cursus wielertrainer 3. Sebastiaan en Johan zijn ook nog eens de begeleider van de andere vier. De KNWU kent vijf trainerniveaus, van een tot en met vijf (bondscoach).

20150309-2 Trainers op cursus - foto Richard PisoIn de cursus leren we behalve om trainingen samen te stellen ook veel over voeding, bewegingsleer met kinderen en volwassen, opbouw van programma’s en de vele aspecten van het fietsen en wedstrijden.

Wat erg leuk is dat we ook veel ideeën voor onze eigen trainingen opdoen van onze medecursisten. Er zijn dan ook al veel plannen geboren waar we mee aan de slag gaan.

Een van de eerste dingen is dat we de groepsindelingen al een beetje (moeten) gaan aanpassen om iedereen nog meer te kunnen bieden naar zijn/haar behoefte en plezier. Daarnaast willen we kijken of er ook bij volwassenen en meisjes/dames behoefte is aan aparte trainingen.

Bij andere verengingen is dit al heel gewoon. Ook zullen we de jeugdgroepen een beetje anders (moeten) gaan indelen zodat iedereen nog meer lol en effect uit de trainen kan halen op de manier die het beste past bij wat jullie zelf willen.

Kortom, we steken er allemaal veel van op en hopelijk kunnen we helpen om zo het mountainbiken bij ATB Team X-Treme nog leuker maken.

Groetjes,

Annette, Jan, Andre, Johan, Sebastiaan en Richard