Trainers en jeugdleden X-Treme krijgen clinic van Talentcoach Gerben de Knegt

Algemeen

20140315-1 Trainer voor trainers Gerben de Knegt - foto Fam VaderGOES Zaterdag 15 maart stonden de ATB Team X-Treme trainers centraal tijdens een trainersclinic van talentcoach en voormalig beroepsrenner Gerben de Knegt. Na de sessie met Richard Dolle was het nu de beurt aan Gerben om de eigen vaardigheden van onze trainers te verbeteren en ze skills mee te geven om onze jeugd nóg beter te kunnen trainen. En dat hebben ze geweten ook!!

 

 

20140315-1 Trainer voor trainers Gerben de Knegt - foto Fam VaderNa een korte theoriesessie bij onze sponsor Fitland XL gingen de mannen naar buiten. Gerben was aangenaam verrast over de mogelijkheden van de trainingsvoorziening in Goes en benutte dan ook het hele parcours. Verschillende simpele oefeningen om de basisvormen van het mountainbiken onder de knie te krijgen werden uitgeprobeerd en de trainers kregen feedback op hun eigen vaardigheid.

Vervolgens was het tijd om de eerste bruikleenfiets te overhandigen aan Jordy Berkhout. Hiervoor waren verschillende jeugdleden en X-Treme ambassadeur Patrick Tolhoek uitgenodigd.

20140315-2 Trainer voor trainers Gerben de Knegt - foto Fam VaderPatrick overhandigde, mede namens onze hoofdsponsor Fiets & Fitness XXL (by Jeremiasse) de eerste van 3 SPECIALZED mountainbikes aan één van onze leden.

Een prachtig initiatief dat voorkomt uit de ambitie van de vereniging om mountainbike voor iedereen toegankelijk te maken. Deze mountainbikes zijn aangeschaft van het prijzengeld dat eind vorig jaar werd ontvangen op het KNWU verenigingscongres, waar ATB Team X-Treme werd uitgeroepen tot vereniging van het jaar 2013.

Toen Jordy zijn nieuwe mountainbike had ontvangen kregen de jeugdleden onder toeziend ook van Gerben de Knegt van onze eigen trainers nog een clinic van ruim 1,5 uur voorgeschoteld.

 

20140315-4 Trainer voor trainers Gerben de Knegt - foto Fam Vader

 

Niet alleen de trainers maar ook de jeugdleden hebben erg genoten en kregen veel “tips en tricks” aangereikt.

 

Kortom voor iedereen een zeer leerzame en nuttige dag.

En er zijn vervolgafspraken gemaakt, Gerben heeft toegezegd graag nog een keer naar Zeeland te komen om het repertoire van onze trainers uit te breiden.