Toerteam Schouwen: “Onthoofde ventielen”

Algemeen

En daar stonden we alweer voor de derde keer op rij te wachten bij Sportcentrum Westerschouwen. Nu maar liefst met 36 wielen, 18 helmen en 35(?) vorkpoten!! Het lijkt er zolangzamerhand op dat het TTS oftewel het Toerteam Schouwen haar bestaan bevestigt.

Onze gidsen Ricky en Peter werden deze dag bijgestaan door gastleider Jacob die hiervoor helemaal uit Biezelinge naar het Schouwse was getrokken. Niet dat wij zelf de weg niet weten, maar toch heeft een team enige straffe leiding nodig en dat kunnen deze mannen als geen ander.
Wederom meldden zich een aantal nieuwe gezichten. Dat gaat goed! Niet iedereen kan elke zondag, maar als we toch steeds een leuke groep (de “kritische massa” dus) bijeen kunnen krijgen is dat fantastisch en daar begint het zowaar op te lijken.

Ook geen toeterende voorzitter vandaag (die was al in Norg) om een startschot te geven maar gewoon twee kopbikers die ons op gang sleurden en een bezembiker. We gingen richting Burgh; voor de eerste doorkomst. De tweede premiesprint volgde in Haamstede (het thuisdorp van Ricky) om vervolgens via de Vroongronden (vaste prik) in Renesse te geraken. Natuurlijk hadden we daar enige bekijks van breakfast of frühstuck etende toeristen. Snel weer verder de Loane door en via de Rampweg naar de Brouwersdam. Zon, zee en zaligheid! Beter kan ik het niet omschrijven! Het was dan ook beslist geen straf om bovenaan de Brouwersdam te fietsen.
Trouwens, deze morgen waren de BrouwersDAMherten thuisgebleven. Waarschijnlijk vierden die al een vervroegd Pasen.

Er werd koers gezet naar Port Zélande, althans dat dachten we. Iets dichterbij gekomen sloegen we rechtsaf en kregen we enige hoop dat Pieter (Zeeland Buitensport) ons daar met koffie en ….. zou opwachten. Maarrrrr …………… Pieter was in geen velden of wegen te zien, aan het werk begreep ik.
Dan maar een beetje rossen in z’n achtertuin. Leuke bultjes en aardige afdalinkjes, maar aan die duindoorns zou hij toch iets moeten doen! Deze bleken aardig agressief te zijn en een lekke band kon dus niet uitblijven!

Geen punt met zoveel technische kennis in de groep. De band was zo vervangen maar het oppompen bleek van een andere orde te zijn. Vier man rond één slap binnenbandje …… dat moest wel iets bijzonders zijn. En dat bleek!!! Wie het voor mekaar kreeg werd niet bekend gemaakt maar het “Ventieleke” van de nieuwe band werd bij het pompen dusdanig onthoofd dat van inhaleren absoluut geen sprake meer kon zijn. Tóch werd het karwei met man en macht geklaard zodat we weer verder konden.

Dankzij de voorbereiding van Ricky werd aan een haventje een single track gevonden met aan het eind een klimmetje. Verder weer over “den Ouwen Diek” richting Noordwelle en vandaar naar Sportcentrum Westerschouwen om met 33 km. afscheid van elkaar te nemen.

Het wordt eigenlijk steeds leuker!!!!!

Groeten,
Jan

 

Zondag 24 april a.s. (1e paasdag) laat het Toerteam Schouwen zich niet misleiden door paaseieren of dito hazen. We gaan gewoon op pad. Vertrek 10.00 uur vanaf Sportcentrum Westerschouwen.

 

Specials Toerteam Schouwen

Zondag 8 mei: ATB Toeren rondom Bergen op Zoom. Verzamelen om 10.30 uur bij StayOK, Boslustweg 1, 4624 RB Bergen op Zoom.
Vertrek om 9.30 uur vanaf Sportcentrum Westerschouwen, Burgh-Haamstede.
Geen vervoer? …… laat het effe weten aan Ricky Sluijs, 06-25368146 of x-treme.tts@zeelandnet.nl

Zondag 22 mei: We doen natuurlijk mee met “Giro Di Schouwen-Duiveland” (27, 58 of 103 km.). Wij gaan voor 27 of 58 km. naar keuze. Start om 9.30 uur bij Camping Groenewoud te Burgh-Haamstede.
Verzamelen om 8.45 uur bij Sportcentrum Westerschouwen, waarna we gezamenlijk vertrekken naar de start. Graag zelf even inschrijven en betalen op www.girodischouwen-duiveland.nl, kosten €8,00, jeugd tot 12 jaar gratis. Na afloop is er een pastaparty en BBQ.

Het spreekt vanzelf dat ook andere X-Tremisten zich mogen aansluiten bij deze specials, maarrrrrr we houden natuurlijk wel het tempo aan van het Toerteam Schouwen.

Informatie: Ricky Sluijs, 06-25368146 of x-treme.tts@zeelandnet.nl