Toerteam Schouwen: de “Vuuf Hôôpen”

Algemeen

Hoe zouden de medebikers er aan toe zijn na een uitbundige viering van Koninginnedag de dag ervoor. Een zeer hoofd van oranjebitter, nog moe van de behendigheidspelletjes of gewoon zo fris als een hoentje?

Met z’n elven stonden we deze keer aan het vertrek. Een aantal vaste klanten lieten een keertje verstek gaan vanwege de meivakantie, maar met Niek als nieuwkomer in de gelederen konden we toch een sterk team op de been brengen.
De koperen ploert stond flink z’n best te doen maar kon niet voorkomen dat het toch nog vrij koel aanvoelde vanwege een fris oostenwindje.
Matthijs stond zich ook te verkleden en even dacht ik dat hij vandaag onze gastbegeleider zou zijn. Even later bleek dat deze bikkel een flinke training zou gaan afwerken op het parcours in Westerschouwen.

Welke route zouden Ricky en Martin deze keer voor ons in petto hebben? Dat bleek al snel toen we koers zetten naar Westerschouwen. Matthijs achterop? Dat bleek gelukkig niet het geval te zijn; ons tempo is toch wat recreatiever afgesteld. We gingen eerst eens maar het fietspad door de boswachterij over om de spieren lekker warm te draaien. De test volgde bij de eerste “hôôp” van vandaag, de “Col du Dirk”, aan het eind van het fietspad. Iedereen slaagde voor deze test.

Een kort en heftig “hôôpje” de “Col du Kamp” volgde toen we via de rotonde in het Kampweegje aangekomen waren. De jonge honden onder ons schoten ons natuurlijk links en rechts voorbij, nu nog wel!. Ook deze werd door iedereen goed verteerd. De derde beproeving op rij was de vermaarde de “Col du Point”. Voor velen onder ons een bekende “hôôp” op weg naar het strand “de Punt” met een ijsje aan de top. Helaas was de ijscoman nu nog niet aanwezig.

We vervolgden onze weg richting de stormvloedkering en al snel kwam een oefening zandrijden op ons pad. De twee meest krakende klimmers reden behendig door het zand “als een mes door de boter” terwijl onze sergeant en anderen daar toch meer moeite mee hadden (?)!. Zo zie je maar ieder heeft z’n eigen kwaliteiten. De euforie van de twee zandhazen werd alweer spoedig teniet gedaan toen we de vierde “hôôp” van deze dag de “Col du Pol” (Burgh en Westland Polder) werden opgestuurd. Een venijnig kuitenbijtertje en wij moesten natuurlijk wéér lopen. De rangen werden hersteld en ieder wist z’n plaats weer ☺.

Op naar ’t Sluusje om via de Meeldijk, Burgh en de Moolweg richting de Vroongronden te trekken om uiteindelijk bij het Watergat uit te komen. Daar schoten we het schelpenpad op richting Duinhoeve. Heerlijk langs het strand en windje mee. De kenners wisten al wat er ging komen en bereidden zich stiekum al voor …. de vijfde en laatste “hôôp” van de dag de “Col des Dunes”. Er werd positie gekozen, het juiste verzet geschakeld, “hank gemaekt” (want “hank is aol”) ….. en daar gingen de klimgeiten. De zandhazen in vertwijfeling achterlatend, hoewel!! Sportief als deze groep is werd bovenaan op elkaar gewacht. Na enige koeken en wat zopie werd het laatste deel van de tocht ingezet. Het Duinhoevepad af en via één van de duurdere wijken richting Burgh en het Sportcentrum.

Het einde van wederom een leuke tocht.

Groeten Jan

Volgende week (zondag 8 mei) gaan we toeren rond Bergen op Zoom. Verzamelen/starten om ca. 10.30 uur bij StayOK, Boslustweg 1, 4624 RB Bergen op Zoom.

De bikers uit Schouwen vertrekken om 9.30 uur vanaf Sportcentrum Westerschouwen, Burgh-Haamstede. Anderen gaan wellicht rechtstreeks.

Ga je ook mee? …… laat het effe weten aan Ricky Sluijs, 06-25368146 of x-treme.tts@zeelandnet.nl

Vervoer regelen we zoveel mogelijk onderling.
Geen vervoer? ……. meldt het aan Ricky.

Zondag 22 mei doen we natuurlijk mee met “Giro Di Schouwen-Duiveland” (27, 58 of 103 km.). Wij gaan voor 27 of 58 km. naar keuze. De start is 9.30 uur bij Camping Groenewoud te Burgh-Haamstede.

Wij verzamelen om 8.45 uur bij Sportcentrum Westerschouwen, waarna we gezamenlijk vertrekken naar de start. Graag zelf even inschrijven en betalen op www.girodischouwen-duiveland.nl, kosten €8,00, jeugd tot 12 jaar gratis (inclusief shirt en versnapering onderweg).

Na afloop is er een gezellige Pastaparty en BBQ. De kosten hiervoor zijn niet in het inschrijfgeld inbegrepen maar de organisatie meldde ons dat er zeer redelijke prijzen worden gerekend.

Het spreekt vanzelf dat ook andere X-Tremisten zich mogen aansluiten bij deze specials, maarrrrrr we houden natuurlijk wel het tempo aan van het Toerteam Schouwen.

Informatie: Ricky Sluijs, 06-25368146 of [e-mail]