Toerteam Goes: “Zomer in April”

Algemeen

Dinsdagavond 26 april is het nog prachtig weer zo net na de warmste pasen in 100 jaar. De zomerse temperaturen trekt flink wat bikers er staan er een stuk of 25, 17 A rijders en 8 B rijders.

Het is een drukte van belang bij de container. Gelukkig is er niemand op het idee gekomen om zich een fietspak ala Borat aan te meten, qua temperatuur zou het wel kunnen maar of het zo lekker zit op een zadel?

Om half zeven is de King er nog steeds niet en hij had aangekondigd te zullen komen, gezien het drukke leven van de King wachten we nog even. Met een luid gehihaaaaaa arriveert hij even na half zeven gelukkig niet in een Borat outfit maar is zijn normale fietspak. De kasteelheer komt ook nog aangescheurd, hij was in slaap gevallen op de bank.

boratWe besluiten via het Poelbos de zak in te duiken. Het weer is werkelijk schitterend, een graad of twintig een lekker briesje en 17 man op de fiets. Het is een mooi lint zo door het poelbos. Jaap dient weer als gids al weten de meesten van ons het parcours al goed. Jaap heeft een Blosobordje gemaakt als voorbeeld. Als we zulke bordjes kunnen plaatsen verdwaald niemand meer. Na anderhalf rondje gaan we richting Arendskerke en nemen na Arendskerke een nieuw paadje parallel aan de weg richting Heinkenszand. We steken de weg over en via een pad in de berm gaan we richting het oude Sloespoor. Het hele stuk is onverhard te rijden tot en met Stelleplas en dat is een aardig stuk. De kasteelheer leidt ons met verve door Stelleplas, kris kras benutten we elk stuk van het parcours en de dijken. Na Stelleplas duiken we de Perponcerpolder in. We nemen het lange grindpad richting Goes. Er is weer nieuw grind op het pad gestrooid, dat rijd lekker zwaar. Gelukkig wordt er wat getemporiseerd en gaat het pas de laatste 500 meter los. We steken de weg over en Maurice duikt letterlijk over het prikkeldraad bijna de sloot in, hij had waarschijnlijk geen zin de bocht te nemen. Zonder kleer- en fiets scheuren kan hij verder.

Na het pad rijden we over de weg richting Wilhelminadorp en slaan halverwege nog even linksaf om een stuk van het Kiekendiefpad te nemen. Na ruim twee uur staan we weer terug bij het Schenge. Het was een mooi rondje zeker 75% onverhard en door het Poelbos en Stelleplas is het gemiddelde net boven de 20. Hopelijk volgende week weer zomerse temperaturen, dat fietst toch het lekkerst.

Volgende week start om 19.00 uur!!

Peter