Toerteam Goes: “Oostkapelle by night”

Algemeen

Dinsdag 19 april staan we met maar liefst 20 bikers op het parkeerterrein van de Pannekoekenbakker in Oostkapelle. Het hadden er 21 kunnen zijn als de Kasteelheer niet met een boor door zijn vinger was gegaan en naar de EHBO moest. Beterschap!!

Nehemia, Alexander en Daniël zullen ons vanavond door de Oostkapelse bossen en duinen gidsen. Het is ongekend zo’n hoge opkomst vroeg in het seizoen. Het weer zal zeker meespelen want ruim 20 graden en strak blauwe lucht half april is best bijzonder. Daarnaast zijn we erg benieuwd wat de Oostkapelse bossen en duinen ons zal brengen.

We wachten nog even op enkele Vlissingse bikers die op de fiets naar de startplaats komen maar om kwart over zeven kunnen we vertrekken. Het is een mooi gezicht 20 X-Tremisten op een rij. We vertrekken richting het bos rondom huis ter Duin en Burgvliet. We spotten gelijk een paar herten die niet vaak een club van 20 mtb-ers tegenkomen. Na een paar kilometer zijn we net achter de bostent (het frietkot) al een paar bikers kwijt, dat kan ook niet anders met zo’n grote club, na een telefoontje naar Alexander die als achterrijder fungeert is dat zo weer opgelost. De paden zijn prachtig en lekker technisch, we kunnen ons lekker uitleven. Richting Domburg gaan we de duinen in.
De Paardekooper brothers weten perfect de weg en trakteren ons op prachtige klimmetjes en afdalingen. Ondanks dat de Pasen nog niet is begonnen is het toch lekker druk met Duitse en Belgische wandelaars die over het algemeen netjes opzij gaan, ze weten natuurlijk niet dat wij illegaal aan het biken zijn. Na Domburg gaan we richting Westkapelle over het duinpad en het laatste stuk over de Westkapelse zeedijk.
In Westkapelle rijden we kris kras door het dorp, steil de dijk op, en dan weer steil een trap af, we hebben er goed de vaart in maar er is voldoende tijd om weer te recupereren. We gaan nog een paar kilometer richting Zoutelande maar halverwege gaan we weer richting Westkapelle.

De Vlissingse bikers gaan vanaf Westkapelle weer richting Vlissingen omdat het anders te laat en te donker wordt. Met 15 man vangen we de terugreis aan. Deels pakken we de paden van de heenweg maar er blijken toch ook nog paden te zijn die we op de heenweg hebben overgeslagen. De afwisseling van klimmen, dalen en tempo rijden is perfect. Een enkele keer betreden we een dusdanig illegaal stuk dat we de fiets op de nek moeten nemen om een hek te passeren. Gelukkig komen we nergens een boswachter tegen.

Het laatste stuk van de rit wordt het steeds donkerder en moeten de lichten aan, je zonnebril afzetten helpt ook goed merk ik. Hoe de brothers al die paden kennen weet ik niet, ik kom al 50 jaar in Oostkapelle en weet van de helft van de paden het bestaan niet af! Chapeau jongens.
Om kwart over negen zijn we weer terug op het parkeerterrein. We bedanken de brothers hartelijk voor het gidsen en gaan weer richting huis.

Nehemia, Alexander en Daniél bedankt voor de mooie rit we komen graag een keer terug!

Peter