Toerteam: “De Putse psycholoog”

Algemeen

Vanmorgen ziet de dag er prachtig uit in tegenstelling tot die van gisteren. De kasteelheer pikt mij op en samen rijden we naar de ZLM. De kasteelheer zijn zandloper staat waarschijnlijk wat voor want we zijn al om kwart voor negen op de parkeerplaats.

Vanzelfsprekend is er nog niemand maar dan kan de Sensai even zijn tom tom instellen.
Tegen negenen druppelen de eerste X-Tremisten binnen. Mart Jan, onze Graaf, komt vandaag niet want hij heeft een nieuwjaarsreceptie met 100% Zeeuws, een smoezelig clubje wat vooral op de weg rijdt en dat is bij X-Treme natuurlijk vloeken in de kerk. We spreken af om te proberen de Graaf te bekeren want een nieuwjaarsreceptie met een hoog zuipgehalte boven een gezonde Putse tocht in de buitenlucht bewijst dat de Graaf de weg kwijt is. Psychologisch talent zal nodig zijn. Misschien dat dokter Matthijs hem kan helpen. De dokter is er trouwens ook niet hij heeft zijn knie verdraaid, met wat weten we niet, misschien heeft hij geprobeerd over zijn vijvertje te springen, dat lukt echter nog niet met een polsstok. Ad, PK de makelaar, Michel, Henk en Aldo zijn er wel. Jan de B belt tegen negenen op dat hij op de afwerkplek bij de BP staat net zoals Jack en Philip. Al met al rijden we met tien man richting Putte. Nadat we de drie op de afwerkplek hebben opgepikt zijn we rond kwart voor tien in Putte. Het is er gezellig druk en na het inschrijven vertrekken we. Het pad ligt er opvallend goed bij na al die regen en van de wind hebben we geen last in het bos. PK zit de eerste helft niet lekker op zijn fiets, op een gegeven moment stort hij vol in de modder. Blijkt later dat zijn achterrem aanloopt die de kasteelheer natuurlijk snel rechtzet. Daarna rijdt hij weer las een jonge hinde. De club valt tijdens de rit uit elkaar maar dat is geen probleem bij een uitgezette tocht. Philip “de tank” is volledig los en stuift over de paden, menig argeloze toerrijder schrikt zich kapot als hij langs stuift. Verschillende zielen die denken dat ze toch een lekker tempo ontwikkelen schieten in een diepe depressie als de tank komt langs denderen. Ze kijken vertwijfeld achterom of er nog meer van die TGV’s aankomen en jawel de kasteelheer kan zich ook niet inhouden en op zijn John Deere rijdt hij iedereen van de weg. Met Ad en Michel die hetzelfde tempootje ontwikkelen is de voorhoede compleet. Zelf rijdt ik er op gepaste afstand achter en raap zo de vertwijfelde bikers op. Menigeen stort zich huilend in de berm of wil zich verhangen aan een spar. Ik moet al mijn psychologische talenten aanwenden om ze de zin in het leven weer terug te geven. Gelukkig lukt dat. Daardoor raak ik steeds meer achterop, maar ja het is voor een goede zaak. De ravitaillering is goed verzorgd met soep, koeken en bananen. Dat helpt de vertwijfelden er weer bovenop. Na de ravitaillering begint het slechte stuk dat in elke toertocht in de buurt van Ossendrecht/Putte zit. Het valt deze keer alles mee, een beetje slippen en sliden maar dat is ons wel toevertrouwd. Henk maakt nog een prachtige schuiver en blijft wonder boven wonder op de fiets en ik kan hem net ontwijken. Dat doe je geen twee keer zo’n mooie schuiver.

Na 47 kilometer zijn we weer terug in Putte. We slaan de tombola over en na een lekker stuk vlaai van Ad gaan we huiswaarts.

Dinsdag beslissen we waar we zondag 16 januari naar toe gaan, Fitland of Hoogerheide.

Groeten van de Sensai