Toerteam: “De masseuse”

Algemeen

 

Zondagmorgen 16 januari is het gelukkig droog. De kasteelheer haalt me weer op net zoals vorige week en hij heeft ook weer koffie meegenomen in de auto!

De auto van de kasteelheer is trouwens helemaal ingericht voor het fietsen. Ruimte voor twee tassen, kussentjes om op de grond te leggen als je staat te verkleden , een indrukwekkende hoeveelheid fietsgereedschap, twee scott bekers voor de koffie en een wegklapbare fietsendrager. Er zijn nog wat ideeën voor uitbreiding van de auto. Zoals een mobiele douche, een uitrijbare achterbank als massagetafel en standaard een blonde masseuse op de achterbank

Vandaag zat er trouwens ook een blonde op de achterbank maar dat was de Graaf, die kan ook goed masseren heeft hij in Frankrijk bewezen maar hij heeft toch niet helemaal de maten en de looks zoals wij in gedachten hebben. We vertrekken met z’n achten en besluiten onderweg toch maar even op de tippelzone bij de BP te gaan kijken of daar iemand staat en jawel Maurice staat te wachten. Hij sluit aan en met negen bikers parkeren we bij “de Kooi” in Hoogerheide.

Er zijn er meer zien we, veel meer, het hele industrieterrein staat vol met auto’s. Na de verkleedpartij rijden we naar de Manege die vandaag dienst doet als inschrijfplaats. Dat kun je trouwens goed ruiken, de paardenlucht komt je van verre tegemoet. We treffen Diederick ook bij de inschrijving dus kunnen we met tien man op pad. Nu we toch met bijnamen bezig zijn veranderen we de bijnaam van Diederik van “Harry” in “Schandknaap” dat heeft hij over zichzelf afgeroepen door dat in een mail te schrijven.

We besluiten de 45 kilometer te doen. We worden getrakteerd op een prachtig technisch parcours wat er wel nat maar niet overdreven zompig is. De Sensai is het eerste uur van de tocht nog niet warm en krijgt veelvuldig last van zijn rikketik. Hadden we die blonde masseuse nou maar om de Sensai warm te masseren al krijgt hij dan misschien nog meer last van zijn rikketik. Het tempo van de Graaf en de Kasteelheer ligt weer bijzonder hoog dus is het geen schande om even wat te temporiseren. Philip vertrouwt het niet helemaal en blijft achter me rijden. Hij ziet het bericht al in de krant “Hecht ATB Team X-Treme laat teamlid achter in het bos met hartaanval”

Bedankt voor de goede zorgen Flip!

Het is erg druk op het parcours dus is het veelvuldig inhalen. Na een eerste stop is de Sensai redelijk warm en het tempo komt er beetje bij beetje in. Maurice besluit in een afdaling niet het pad tussen twee bomen te nemen maar de linker boom. Hij knalt er vol op en vouwt ongeveer dubbel. wonder boven wonder komt hij er redelijk ongeschonden af. Een kapotte wenkbrauw en een zere knie zijn de problemen en een kapotte remhendel. De boom heeft niets. De remhendel kan gerepareerd worden dus Maurice kan weer verder.
Halverwege is de ravitaillering waar we even op adem komen. En verder gaat het weer met het tempo.

Het tweede deel gaat heerlijk met mooie singletracks en brede bospaden. De organisatie heeft er een flink aantal felle klimmetjes in gelegd die het parcours leuk gevarieerd maken. Na 45 kilometer zijn we weer terug. Na de verkleedpartij gaan we weer richting Goes. Er is vanmiddag veldrijden op TV dus dat wordt lekker zitten op de bank!

 

Volgende week zondag Fitland (Zeelandhallen) half tien!

 

Groeten van de Sensai