Terreinfietsroute “Het Poelbos” is een aanrader

Algemeen

GOES Een van de terreinfietsroutes die, ten onrrechte, nog niet zoveel bekendheid geniet is de “Poelbosroute”. Deze route bestaat al geruime tijd maar is vooral bij de “locals” bekend als passage tijdens een rondje “onverhard” door Zuid-Beveland. Twee jaar geleden is de route met verenigde (X-Treme) krachten flink onder handen genomen en onderging een forse renovatie. Nu is deze route het terreinfietsen meer dan waard!!!! Een aanrader dus.

De 5 kilometer lange terreinfietsroute is aangelegd in het Poelbos tussen Goes en ‘s Heer Arendskerke. Het Poelbos is een multifunctioneel bos met wandelpaden, amfibieënpoelen, speelweiden en voorzieningen als picknicktafels en bankjes en wordt ook graag gebruikt voor diverse sportieve activiteiten.

De route door het Poelbos is zeer technisch. Er is weinig hoogteverschil maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de vele technische passages die in de route zijn aangebracht.

De startlocatie is aan de: Parkeerplaats ‘t Poelbos, Sinautskerkseweg (Verbartelweg) te Goes

 Informatie: Routebureau Zeeland en/of MTBroutes.nl

  

Recente reacties

De mountainbike route in het poelbos ligt er super bij !!!!
Dit zegt al genoeg, met dit mooie weer is er nagenoeg geen modder te vinden zelfs een beetje te harde ondergrond. Er is gesnoeid gemaaid enz. prima onderhouden. Echt een aanrader Knappe vent (of vrouw) die het nu op volle snelheid kan zonder een boom te raken.

Heb deze route nu meerdere keren gereden en ga het steeds leuker vinden. Er zijn geen klimmetjes maar is verder wel veeleisend door de smalle paden en de bomen waar je rakelings langs suist. Ook hier een sport dus om steeds snellere rijden te rijden. Als je in de buurt bent zéker de moeite waard.

Goeie route voor de techniek. Korte bochten, smalle paden. Toen ik hem reed regende het een beetje. Door de modder is het daarom een nóg leukere uitdaging.