Teamsamenstelling NK MTB Team Relay vrijgegeven

Algemeen

De KNWU wil nogmaals berichten (zie eerder bericht op deze site van 15 mei j.l.) over het ‘NK MTB team relay voor verenigingen’ dat op zondag 16 juni 2013 wordt georganiseerd.
Omdat er vanuit verschillende hoeken geluiden zijn gekomen dat het moeilijk is een team volgens de eerder genoemde eisen samen te stellen is er besloten dat we van deze eisen afzien.

Zeker in een opbouw fase naar zo’n nieuw vorm van een kampioenschap toe wil de KNWU liever zoveel mogelijk verenigingen de kans geven deel te kunnen nemen dan strikt aan de eisen vast te houden.
Daarom is besloten de eis rondom samenstelling team (een man en een vrouw 19- en een man en vrouw 19+) los te laten en de samenstelling van teams vrij te geven.

Echter; ter stimulering van de vrouwendeelname zal er wel een later te bepalen omrekeningsfactor worden gebruikt om de tijd die elke vrouw in het team rijdt bij te stellen.

Hopend u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er nog verdere vragen hebben; mail of bel mij dan gerust.
Let op: inschrijven kan tot en met uiterlijk zondag 2 juni!

Onderstaand nogmaals de uitnodiging met verdere informatie over kosten en programma.

Met vriendelijke groet,
Geeske van Wijk
Medewerkster Sport

 

Betreft; uitnodiging NK MTB team relay
Nieuwegein, 24 mei 2013

Beste,

Hierbij wil ik jullie vereniging graag uitnodigen voor het NK MTB team relay dat op zondag 16 juni tijdens het Papendal Bike Event zal worden verreden.

Het MTB Team Relay is een spectaculair onderdeel waarbij teams van 4 personen in estafettevorm ieder 2x het MTB parkoers (á ongeveer 3km) afleggen.

Tijdens het evenement zal er een NK zijn voor KNWU/UCI teams en daarnaast een apart NK voor KNWU verenigingen (clubs). Licentiehouders kunnen zowel uitkomen in het NK voor teams (ook als zij niet officieel deel uitmaken van dit team) alsmede voor het NK voor verenigingen. Om deel te nemen aan het NK voor clubs dienen de renners wel de naam van de desbetreffende vereniging op de licentie hebben staan.
Naast dit officiële NK MTB team relay is er ook een wedstrijd voor bedrijven en vrienden teams (sportieve fietser).

Voorlopig programma:
MTB team relay (Sportieve Fietser) – 10.00 – 11.30 uur
NK MTB team relay (verenigingen) – 11.30 – 12.30 uur
NK MTB team relay (teams) – 12.30 – 13.30 uur

Inschrijven kan door de teamnaam plus gegevens van de rijders (naam, geboortedatum, woonplaats, emailadres, licentienummer) door te geven aan Geeske van Wijk, via mountainbike@knwu.nl . Inschrijven kan tot en met zondag 2 juni.

Inschrijven kost €50,- per team, hiervoor ontvang je een factuur. Na inschrijving ontvangt het team ook 4 kaarten (á €25,- p.p.) voor de BMX Supercross. De BMX Supercross wordt ook gedurende het weekend van 15 en 16 juni verreden op Papendal en op zondagmiddag is de finale.

We zien de inschrijving graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,

Geeske van Wijk
Medewerkster Sport