Teampresentatie ATB Team X-Treme groot succes!

Algemeen

Inmiddels tellen we ruim 200 leden en steeds meer van onze X-Treme renners willen wedstrijden gaan rijden. Daarom was de tijd nu rijp om voor de tweede keer in ons 16-jarig bestaan een teampresentatie te houden. In Bowlland Goes werden afgelopen woensdagavond (16-1) zo’n veertig X-Treme renners en rensters voorgesteld die dit seizoen aan nationale en internationale wedstrijden gaan deelnemen. Een aantal wat de voorbijgaande jaren ruim overtreft!

Zo tegen zeven uur stroomden de renners, leden, ouders en andere belangstellenden binnen en zorgen voor een bomvolle zaal bij (sponsor) Fitland Goes. Niet minder dan zo’n 80 aanwezigen konden de super gemotiveerde renners aanschouwen en de interviewtjes aanhoren die door “good old” Bert van Gils op zijn welbekende wijze werden afgenomen.

Het gaat goed met ATB Team X-Treme. We hebben veel jeugdleden en mogen op 4 juni van dit jaar op het Patrick Tolhoek Mountainbikeparcours in Boswachterij Westerschouwen het NK-MTB jeugd organiseren. Een kroon op ons werk van de voorbije jaren waarbij we als vereniging een flinke steen hebben bijgedragen aan het structureren en enthousiasmeren van het jeugdmountainbiken in Nederland. Een Nederlands Kampioenschap in eigen huis vertaalt zich gelijk in deelname aan de grotere jeugdwedstrijden in Nederland, want iedereen wil tenslotte goed voorbereid voor de dag komen op een NK dichtbij huis.

Voorzitter Patrick Vader: “We krijgen steeds meer leden die wedstrijden willen rijden, daar moet je je organisatie op aanpassen. We kunnen niet de faciliteiten bieden zoals de commerciële teams dat doen, maar we kunnen er wel, vooral op het sportieve vlak, dicht tegenaan gaan zitten”.
Dat dit geen loze woorden zijn blijkt uit het programma wat de vereniging biedt aan de wedstrijdjeugd in opleiding. Die volgen, naast de reguliere wekelijkse trainingen, in voorbereiding op het mountainbikeseizoen een aantal clinics waar specialisten hen “de kneepjes van het vak” bijbrengen. Vorige week was het jeugdige gezelschap nog aan het trainen met Marco Minnaard op het parcours in Zoetermeer, terwijl ze morgen op stap gaan naar Gulpen waar Patrick Tolhoek een clinic verzorgt.

Tijdens de teamvoorstelling werden ook de twee prestigieuze trofeeën van de vereniging uitgereikt.

De beste Zeeuws mountainbiker van dit moment, Marco Minnaard uit Wemeldinge, kreeg voor zijn prestaties in 2010 de “Bart Brentjens Trofee”. Minnaard rijdt als belofte voor het Rabo-Giant Offroad Team en presteerde ondermeer goed tijdens wereldbekerwedstrijden en het WK.

Secretaris Jan Slager van ATB Team X-Treme kreeg uit handen van de naamgever de “Patrick Tolhoek Trofee” voor zijn jarenlange verdienste voor het Zeeuwse mountainbiken.

Zie het filmverslag van Omroep Zeeland

http://www.omroepzeeland.nl/sport/17896/2011-02-17/atb-team-x-treme-steeds-professioneler.html

Zie het artikel in de PZC

www.pzc.nl/sport/zeeland/8169955/Trofee-voor-voorbeeldcoureur.ece

Zie de foto’s van Monique Minnaard

http://01.nl/vi3q3