Supergezellig X-Treme uitje in boswachterij Westerschouwen

Algemeen

Het was iets minder druk dan andere jaren maar de aanwezige bikkels hebben weer fors werk verzet om het Patrick Tolhoek MTB parcours in Boswachterij Westerschouwen in puike conditie te krijgen.

Zaterdag Zaterdag 19 februari, 8.30 uur. Veertien “die-hards” (waaronder 2 leden van RTC schouwen) staan al vroeg op het parkeerterrein aan de Adriaan van de Weijdeweg te trappelen om aan te vangen met het jaarlijkse fitness-uitje op het Patrick Tolhoek MTB parcours.

Het was weer nodig!! Het vele gebruik in de winterperiode had duidelijk haar sporen nagelaten en er diende weer een dagje flink aangepakt te worden om het parcours veilig en zomerklaar te maken. Staatsbosbeheer had weer gezorgd voor snippers, grond en maaisel. Dé ingrediënten voor een goede ondergrond!!

Het enthousiasme zat er vanaf begin goed in! De mouwen werden opgestroopt en gaan met die banaan. De centen van de baas zijn tenslotte niet van blik!
Kees had de shovel van zijn werkgever (Braber Groenvoorziening) weer kunnen regelen en dat scheelde natuurlijk wel even een flinke slok op een borrel! Het laden van de karren werd daardoor een fluitje van een cent.
De regisseur van de dag, Johan, dirigeerde iedereen aan het werk en met koffietijd was er al een flinke voortgang geboekt. Waarschijnlijk door de koffie van Marcel en de rijkelijk aanwezige bolussen kwam er een adrenalinestoot vrij waardoor voor de lunch een belangrijk deel al gedaan was!

De door Ingrid verzorgde picknick zo halverwege de dag smaakte prima en zeker ook de (bijna) traditionele en even vermaarde erwtensoep van Piet ging er natuurlijk goed in. Goeie brandstof voor de laatste loodjes van de dag.

Dat zo’n dag hard werken in de vrije natuur beslist geen straf is getuigd de opmerking van Diana: “Ik vind het altijd erg gezellig bij het jaarlijkse uitje, ik wilde dat meer mensen dat dachten. Volgens mij missen ze een geweldig leuke dag. Volgend jaar hebben ze weer een kans”.